Lykketoft kræver gunstigere og varige dagpengeændringer

En af Socialdemokraternes vægtigste stemmer, partiets tidligere formand og nuværende formand for Folketinget Mogens Lykketoft, langer nu ud efter sine partikolleger og regeringens håndtering af de forringede dagpengeregler.

Det sker i LO-organisationen Faglige Seniorers magasin "Liv & Lidt mere", hvor Lykketoft er tilknyttet som politisk klummeskribent.

Han skriver, at 30.000 har mistet retten til dagpenge, uden at den socialdemokratisk ledede regering har grebet tilstrækkeligt ind. Han mener, at "de midlertidige opblødninger på dagpengeforringelserne er ufuldkomne og forsvinder for hurtigt igen".

- Snart står vi tilbage med virkningerne af det mest brutale angreb på Den Danske Model, som hidtil er gennemført.

- Medmindre regeringen inden næste valg kan enes med sig selv og et flertal i Folketinget om at lave gunstigere, varige dagpengeregler, skriver Mogens Lykketoft.

Han tilføjer, at både regeringen og fagbevægelsen burde søge nye veje til at genstarte de kuldsejlede trepartsforhandlinger, blandt andet med det formål at finde en bedre dagpengeordning.

Mogens Lykketoft bruger også sin klumme i seniormagasinet til at rippe op i uenighederne mellem regeringen og støttepartiet Enhedslisten fra efterårets kuldsejlede finanslovforhandlinger.

Det endte med, at regeringen i stedet indgik en finanslovaftale med Venstre og De Konservative, og det kan være med til at fremskynde et valg, vurderer Lykketoft.

- Jeg forstår ikke, at regeringen og EL ikke kunne få enderne til at mødes, så en bedre indsats mod social dumpning kunne gennemføres, og faglige kontingenter igen kunne blive fuldt fradragsberettigede.

- Jeg frygter, at nyvalg nu rykker tættere på, og at Lars Løkke får bedre fodfæste af at være med i finanslovforliget, skriver han.

Mogens Lykketoft har ikke ønsket at uddybe sine kommentarer i klummen over for Ritzau.

/ritzau/

Dagens Gossip