Lykketoft om kommissær-job: Helle har gode chancer

Helle Thorning-Schmidt (S) har gode chancer for at blive valgt til posten som flygtningehøjkommissær for FN.

Det vurderer partifællen Mogens Lykketoft, der netop selv har indtaget en toppost i FN-systemet som formand for FN's Generalforsamling i New York.

- Jeg vil da være glad, hvis en fremtrædende dansker kan få den position igen, siger han til Ritzau.

- Vi har jo haft den under Poul Hartling i 70'erne. Og jeg mener, at der er gode chancer.

Mogens Lykketoft understreger, at han jo ikke ved, om der er andre og lige så velkvalificerede kandidater, der spøger i kulissen.

- Når man kommer med en baggrund som tidligere statsminister i Danmark, så har man gode chancer. Men jeg ved ikke - og det tror jeg heller ikke, at hverken Helle Thorning eller Lars Løkke Rasmussen gør - om der er andre kandidater med den baggrund.

Spørgsmål: Hvad mener du, at Helle Thorning-Schmidt vil kunne bidrage med til posten som flygtningehøjkommissær?

- Hun har haft en stor slagkraft i det europæiske samarbejde, hvor hun har været meget afholdt og har stået på rigtig god fod med de andre stats- og regeringschefer.

Mogens Lykketoft peger på, at Helle Thorning-Schmidt, også før hun blev statsminister, har været internationalt engageret.

Mogens Lykketoft mener, at Helle Thorning-Schmidt vil være en god repræsentant for FN i bestræbelserne på at hverve støtte hos stats- og regeringschefer i forbindelse med de store flygtningestrømme, der har ramt Europa.

- Hun har et rigtig godt udgangspunkt for at knytte de kontakter rundt i verden, der skal til. Også til at sørge for, at FNs Flygtningehøjkommissariat kan få de midler, der er nødvendige. Der er nogle store kriser i øjeblikket, og de beløb, man skal have i kassen, kommer ikke hurtigt nok i forhold til, hvor dramatisk udviklingen er.

Mogens Lykketoft understreger, at posten som flygtningehøjkommissær "bestemt ikke er en hvilestilling".

- Det er en enorm udfordring at have det job lige nu, hvor vi har flere flygtninge i verden end på noget andet tidspunkt siden Anden Verdenskrig. Det vil kræve en ustandselig indsats for at være på højde med problemernes udvikling.

I telefonen fra New York sender Mogens Lykketoft et "til lykke med indstillingen" til Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip