Lykketoft står til både FN-løn og ministerpension

Når Mogens Lykketoft tiltræder som formand for FN's Generalforsamling, bliver han lønnet på samme niveau som Danmarks statsminister. Alligevel modtager han stadig ministerpension for sin politiske fortid i Danmark.

Lykketoft modtager 23.000 kroner i ministerpension hver måned, skriver Ekstra Bladet efter at have søgt aktindsigt i sagen. Derudover vil Lykketoft blive betalt 1,4 millioner kroner om året for sit arbejde i FN.

Lykketoft har skriftligt bekræftet, at han modtager begge indtægter og har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at beløbet ikke er meget anderledes end, hvad han tjente som Folketingets formand.

Pernille Skipper fra Enhedslisten mener ikke, at Mogens Lykketoft bør få udbetalt sin ministerpension.

- Jeg har meget svært ved at forstå det. Og jo flere eksempler der kommer frem, desto mærkeligere bliver det, at man kan få ministerpension, når man ikke er gået på pension, siger Pernille Skipper til Ekstra Bladet.

Årsagen til, at Lykketoft kan få udbetalt ministerpension trods sin høje indkomst i FN, er, at han var minister under Nyrup-regeringen i 90'erne. Dengang var reglerne anderledes, og Lykketoft har derfor optjent en pension, han kan få udbetalt, selvom han stadig arbejder.

Lykketoft mener derfor ikke, at der er noget i vejen for, at han modtager ministerpension. Derudover har han også frabedt sig at få et eftervederlag, når han i efteråret 2016 vender tilbage til Folketinget.

Dansk Folkepartis Søren Espersen giver Lykketoft ret i, at det er lovligt at få udbetalt ministerpension og vil derfor ikke gøre sig til dommer over Lykketofts beslutning.

- Det er efter bogen juridisk - det moralske må man vurdere med sig selv, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip