Lykketoft: Vi har ansvaret for at få gang i økonomien

»Arbejdsløshed skaber ulighed og utryghed. Arbejdsløshed betyder fiasko for alt det, der skal få fremtiden til at hænge sammen: Unge, der ikke får lov at bruge deres talenter og uddannelse. Ældre skubbes ud, indvandrere kommer ikke ind, og der skabes ikke plads til handicappede,« siger Mogens Lykketoft og tilføjer:

»Derfor skal vi her og nu gøre alt, hvad vi kan, for at bekæmpe arbejdsløsheden. Derfor skal vi satse meget mere på uddannelse, så alle unge får kompetencer - og så alle, der undervejs i arbejdslivet skal skifte bane, får chancen for at tilegne sig nye kompetencer.«

Mogens Lykketoft mener, det er politikernes ansvar at få gang i væksten.

»Det er os med det politiske ansvar, der har forpligtelsen til at sætte økonomien i gang, så en ny generation kan få lov at udfolde deres energi og talenter til gavn for det samfund, de kommer af,« siger han.

Mogens Lykketoft udelukker dog skattelettelser og større privat forbrug som en vej til øget vækst.

»Grådighedens evangelium har de seneste ti år i stor stil slået takten an verden rundt - også i Danmark. Det fælles er blevet lagt for had, blevet forsømt og fortrængt. Nu er boblerne bristet. Aktiekurser og ejendomspriser er gået i bund. Millioner er blevet arbejdsløse og endnu mange flere trues på deres job. Rigtig mange familier er tynget af gæld, som blev optaget på baggrund af de friværdier, der ikke er der mere. Derfor kan vi ikke drive økonomien i gang lige nu ved hjælp af større privat forbrug – heller ikke ved at give skattelettelser,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip