Lykønskningerne strømmer ind til Theresa May

Skrevet af admin

13/07/2016

Mest læste i dag

Kort efter den officielle meddelelse om, at Theresa May nu har overtaget embedet som premierminister, strømmer lykønskningerne ind fra store dele af verden.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, har sendt sine varmeste lykønskninger til May. Han skriver, at Storbritannien og EU snarest skal tage fat på den "nye situation", der er opstået med de britiske vælgeres nej til fortsat EU-medlemskab.

- Jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med dig og finde ud af mere om dine hensigter på dette område, skriver Juncker ifølge BBC.

Den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), udtaler i en pressemeddelelse, at han ser frem til at arbejde sammen med den nye britiske premierminister.

- Theresa May står over for en stor opgave med at gennemføre resultatet af folkeafstemningen den 23. juni og finde Storbritanniens plads på det europapolitiske landkort, udtaler Løkke.

- Uanset hvilken form for tilknytning Storbritannien fremover får til EU, skal vi fastholde det gode og tætte forhold mellem vores to lande.

Fra Det Hvide Hus i Washington lyder der lykønskninger til den nye britiske leder. En talsmand siger, at USA har tiltro til, at hun kan lede Storbritannien under de vanskelige forhandlinger om at forlade EU.

Også på den hjemlige front bliver den konservative May budt velkommen af politikere fra hele spektret, heriblandt Londons borgmester, Sadiq Khan fra Labour.

- Theresa overtager posten på et afgørende tidspunkt i vores historie, og jeg ser frem til at arbejde konstruktivt sammen med hende i Londons og hele Storbritanniens interesse, skriver Khan i en meddelelse.

/ritzau/