Lynge stolt over stærk AaB-sæson

- Jeg er stolt over den sæson, vi har haft. Adskillige eksperter tippede os som nedrykker. Men to runder før Superliga-afslutningen kæmper vi med om bronzen og Europa League-deltagelse. Jeg har det rigtig fint med, at munden er lukket på skeptikerne. Min drøm om at aflevere AaB som et tophold, lever i bedste velgående, sagde Lynge Jakobsen til sporten.dk efter han på Nordjyske Arena havde set sine tropper spille 1-1 mod Brøndby.

- Jeg er sjældent tilfreds, når vi må nøjes med et enkelt point. Sådan forholder det sig også efter denne kamp. Vi havde chancerne til at afgøre den til egen fordel efter pausen. Men vi kan bestemt leve med resultatet. Nu skal vi hæderligt ud af Superliga-runden på torsdag, og så er der forhåbentlig dømt direkte duel med Randers om bronzen (2. pinsedag, red.), sagde Lynge Jakobsen, der forklarer AaBs succes således:

- På trænerposten har Kent Nielsen gjort det fremragende. Det er ikke mindst hans skyld, at unge spillere som Kasper Kusk, Nicolaj Thomsen, Nicklas Helenius, Henrik Dalsgaard og Jakob Ahlmann har udviklet sig i rekordfart.

Træner Kent Nielsen havde det fint med sin chefs rosende ord.

- Jeg synes også selv, at det har været en god sæson. Spillet mod Brøndby var måske ikke det allerbedste. I perioder blev det en smule hektisk. Men det point, vi erobrer, er værdifuldt. Bagfra kommer FC Midtjylland buldrende. Men vi er stadig tre point foran dem og har en bedre målscore. Jeg synes, der er basis for, at vi nu kigger opad i tabellen. Det er ikke umuligt at hente Randers’ forspring på to point. Lige nu fokuserer vi på kampen mod AGF på torsdag. Her skal der point på kontoen, hvis det skal blive rigtig sjovt i sidste runde, sagde Kent Nielsen.

AaB var uden karantæneramte Thomas Augustinussen. I hans sted bar Rasmus Würtz anførerbindet.

- Jeg er ikke helt tilfreds med resultatet. Som vi spillede efter pausen, burde vi have vundet. Kan vi vinde bronze, vil det være en kæmpe præstation. Men det er fuldt fortjent. Vi har haft en god sæson, hvor mange ting er gået op i en højere enhed, sagde Rasmus Würtz.

Kvalificerer AaB sig til Europa League via en tredjeplads, vil nordjyderne indlede togtet mod kvalifikation til gruppespillet i august.

- Der er sandsynligvis penge at tjene på en deltagelse. Men hvor mange ønsker jeg ikke at udtale mig om. Meget afhænger af, hvem vi skal møde. Der er penge i storklubberne, men knapt så meget i de mindre, sagde Lynge Jakobsen.

Dagens Gossip