Lynhurtige røvere stormer direkte ind i bankboks

Skrevet af admin

17/01/2014

Dagens topnyheder

To dristige bankrøvere stak torsdag af med kontanter fra en bankfilial midt inde i Viborg.

Det er det første bankrøveri gennem længere tid i domkirkebyen, og ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er det et ganske særligt et af slagsen.

Røverne slog til sekunder før, at personalet skulle til at lukke hoveddøren, og mens døren ind til bankboksen netop var blevet åbnet.

- Det er gået lynhurtigt og ganske frækt udført. Vi fik anmeldelsen ét minut efter, at to mænd stormer ind i filialen, og få minutter senere er den første af fire patruljevogne fremme. Men da var røverne sluppet væk, siger vagtchef Jeppe James Olsen.

Han vil ikke oplyse, hvor meget røverne fik ud af kuppet, der fandt sted mod en filial af Ringkjøbing Landbobank på gaden Gravene, der ligger i centrum af Viborg.

- Filialen er omgivet af forretninger, og det er et af de mest befærdede steder i byen med masser af handlende, busser og taxaer, siger vagtchefen.

To maskerede mænd - begge mellem 20 og 30 år - stormede ind i filialen lige omkring lukketid. Der var på det tidspunkt ingen kunder i banken.

- Den ene mand havde et rødt koben i hånden, mens den anden medbragte en sort pose. Røverne når nærmest ikke at true det forskrækkede personale. De fortsætter direkte ind i bankboksen, forsyner sig med kontanter og forsvinder igen.

Røverne menes at være sluppet væk i en sort Opel Vectra. Muligvis en stationcar.

Flugtbilen var parkeret i en baggård ved banken.

- Vi har ret gode overvågningsbilleder af de to røvere, siger Jeppe James Olsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Røverne dukkede op på slaget 18:00. Alarmen gik på den nærliggende politistation 18:01, og den første politivogn bremsede op foran banken 18:04.

De to mænd beskrives som almindelige af bygning, og den ene er cirka 185 centimeter høj, mens den anden er 175 centimeter.

/ritzau/