Lynmål af debutant sikrer Viborg pligtsejr i pokalen

22/09/2015

Blot to minutter i Viborg-trøjen skulle den tidligere Brøndby-, AGF- og FC Vestsjælland-spiller Osama Akharraz bruge på at åbne sin målkonto for sin nye klub.

I pokalkampen mod danmarksserieholdet Roskilde KFUM gav Akharraz favoritterne fra Viborg en drømmestart med sit hurtige mål, og inden den halve time var gået, havde superligaholdet reelt afgjort pokalkampen.

Serge Deble, som i Alka Superligaen ikke kan få gang i målscoringen, gjorde det til 2-0, og Mathias Wichmann slukkede det sjællandske håb om en pokalsensation med sin scoring til 3-0 efter 28 minutter.

Roskilde KFUM fik reduceret med et kvarter igen af kampen, inden Alhaji Gero og Sebastian Andersen lukkede ballet med målene til 4-1 og 5-1 i de døende minutter.

Dermed er Viborg som forventet klar til fjerde runde, som spilles i slutningen af oktober.

Også ligakollegerne fra Sønderjyske er klar til fjerde runde, efter at holdet overlevede en chokstart mod Vejgaard BSK fra Danmarksserien.

Efter kun seks minutters spil gjorde Vejgaards Tim Bay Nielsen det til 1-0 på et straffespark, men Sønderjyske slog hurtigt tilbage.

Fire minutter efter udlignede Kees Luijckx, og efter 18 minutter kom de sønderjyske favoritter foran med 2-1 ved Marc Pedersen.

Den stilling holdt indtil sidste minut, hvor Johan Absalonsen afgjorde det hele med scoringen til 3-1.