Lynnedslag i hus i Nordsjælland: Sofaen løftede sig

»Familien sidder og ser fjernsyn i deres stue, og så trækker der et uvejr hen over området, og i den forbindelse lyder der lige pludseligt et brag fra et lyn. Samtidig med det sprænger alle stikkontakter ud af væggene i stuen, og der står nogle stikflammer ud af stikkontakterne,« fortæller indsatsleder Ole Hermansen, der har været ude på adressen.

Strømmen gik i hele huset, og familien ringede chokeret til alarmcentralen. Ifølge Ole Hermansen var en familie på fire personer, mor, far og to børn, til stede på adressen, da lynet slog ned. Men moren blev mest påvirket af lynnedslaget.

»Moren, der sad tættest ved stikkontakten, oplyste, at det var ligesom at sofaen løftede sig inde i stuen. Hun havde åbenbart været så tæt på, så hun følte, at hun havde fået strøm igennem sig, og hun er så blevet indbragt på hospitalet til observation i 24 timer,« siger Ole Hermansen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Han fortæller, at splinterne fra stikkontakterne lå spredt ud over stuegulvet, og at man kunne se, at der også havde stået en stikflamme ud fra relæskabet i bryggerset.

Indsatslederen mener, at lynet et blevet tiltrukket af en elektronikboks, som var placeret på taget af huset, under tagstenene.

»Oppe under deres tegltag sidder der sidder en elektronikboks, der styrer deres udendørs lys, og det er åbenbart den, lynet har slået ned i og så forplantet sig ned igennem det ledningsnettet,« siger han.

»Til al held skete ikke der ikke nogen brand som sådan, fordi det var et forholdsvist nyt parcelhus med de nye sikringstyper, så alt var i sin skønneste orden,« fortæller Ole Hermansen.

Spændingen i forbindelse med lynnedslaget har været så voldsomt, at strømmen i nabohuset også gik.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip