Lynscoring hjælper Newcastle til sejr over Tottenham

26/10/2014

En rekordscoring kun seks sekunder efter, at anden halvleg var sat i gang, knockoutede Christian Eriksen og hans holdkammerater fra Tottenham søndag eftermiddag.

Tottenham førte 1-0 ved pausen, men tabte 1-2 til Newcastle efter en livlig og intens kamp.

Tottenham kom ellers foran på et hovedstød fra Adebayor efter kun 18 minutter, og hele første halvleg lignede en kamp med Tottenham i kontrol.

Gæsterne fra Newcastle havde ikke meget at byde på, men det blev ændret i anden halvleg.

Newcastles manager Tim Pardew havde nemlig en særdeles heldig eller dygtig hånd i forhold til sine indskiftninger.

Tottenhams spillere havde tilsyneladende ikke nået at synke pauseteen, da målmand Hugo Lloris chokeret måtte hente bolden ud af eget net efter seks-syv sekunders spil.

Da Newcastle gav bolden op fra midterlinjen var Sammy Ameobi allerede sat i løb. Han var lige kommet på banen i stedet for Gabriel Obertan, og han scorede med sin første boldberøring.

Den præcise tid for scoringen er endnu ikke offentliggjort, men det ligner en tangering af Nicklas Bendtners rekord fra december 2007.

Danskeren blev Premier Leagues hurtigst scorende indskifter, da han bragte Arsenal på 2-1 med hovedet netop seks sekunder efter sin indskiftning.

Scoringen ændrede kampen. Gæsterne kom pludselig med masser af gejst, og 12 minutter senere stod der 1-2. Ayoze Perez stod bag den scoring.

Det var oven i købet første gang, han var i startopstillingen for Newcastle, så også her havde manager Alan Pardew set rigtigt.

Tottenham pressede hårdt på og havde bolden i nettet en enkelt gang, men bolden havde været over baglinjen inden scoringen.

Indskiftede Harry Kane havde en enkelt stor mulighed, men Tottenham manglede evnen til at dirke gæsternes forsvar op i anden halvleg.

I en anden kamp i Premier League vandt Everton ude med 3-1 over Burnley.

Samuel Eto'o bragte gæsterne foran 1-0 allerede efter fire minutter. Han scorede også kampens sidste mål til 3-1. Forinden havde Ings udlignet for Burnley efter 20 minutter. Og Lukaku bragt Everton på 2-1 efter 29 minutter.

Everton er nummer ni i Premier League med 12 point for ni kampe. Tottenham er to pladser dårligere. Chelsea fører fortsat med tre point foran Southampton. Endda for en kamp færre.