Lynscoring sender Arsenal videre i Champions League

26/11/2014

Helt som ventet er Borussia Dortmund og Arsenal holdene, der avancerer til Champions Leagues 1/8-finaler fra gruppe D.

Inden de to holds indbyrdes møde onsdag aften i London var Dortmund allerede videre efter fire sejre, og med onsdagens sejr på 2-0 er Arsenal nu også klar til turneringens videre forløb.

I den sidste runde må de to hold slås om første- og andenpladsen. Inden den runde har Dortmund og Arsenal henholdsvis 12 og 10 point og møder henholdsvis Anderlecht og Galatasaray.

Arsenal fik en perfekt start, som udmøntede sig i mål allerede i det andet minut. I et flot gennemspillet angreb serverede Santi Cazorla for Yaya Sanogo, der scorede fra fri position.

Det var første gang i sin Arsenal-tid, at den 21-årige franske angriber kom på tavlen i en officiel kamp. TV-billederne viste dog efterfølgende, at målet godt kunne have været annulleret for offside.

Første halvleg var underholdende og afvekslende med gode forsøg i begge ender, men det blev ved det tidlige åbningsmål.

Efter pausen kom Arsenal bedst i gang. London-holdet angreb aggressivt for at lukke kampen.

Først var Alex Oxlade-Chamberlain tæt på at øge, men hans dykkende langskud blev afvist af overliggeren. Efter 10 minutter lykkedes det at udbygge til 2-0, da Alexis Sánchez fra knap 20 meter placerede bolden i den fjerneste side af målet.

I den resterende del havde begge chancer for at score, men Arsenal formåede at holde nullet for første gang længe.

I gruppens anden kamp vandt belgiske Anderlecht 2-0 over tyrkiske Galatasaray. Chancel Mbemba Mangulu scorede begge mål i slutningen af de to halvlege.

Dermed er belgierne klar til forårets Europa League via en tredjeplads, mens tyrkerne er ude på en fjerdeplads med sølle et point.