To lynscoringer sender Arsenal på førstepladsen

24/10/2015

Arsenal overnatter på førstepladsen i Premier League efter 2-1-sejren hjemme over Everton på Emirates Stadium lørdag aften. Arsenals to mål blev scoret inden for få minutter.

Resultatet betyder, at Arsenal med 22 point spiller sig foran Manchester City, som søndag gæster Old Trafford i lokalopgøret mod Manchester United. Manchester City har inden den kamp 21 point for en kamp færre.

Arsenal var favoritter før lørdagens opgør med sejre i de tre forudgående kampe, hvor der ikke var lukket mål ind, mens Arsenal selv havde scoret 15 gange i fem kampe før opgøret mod Everton.

Med nederlaget ligger Everton midt i rækken med 13 point.

Tyske Per Mertesacker var væk fra Arsenals startopstilling grundet sygdom, og i stedet spillede brasilianske Gabriel i midterforsvaret.

Franskmanden Olivier Giroud scorede kort efter, at han erstattede Theo Walcott i Champion League-sejren over Bayern München i ugens løb, og Giroud var lørdag valgt i front fra start, mens netop Walcott var på bænken. Det skulle vise sig at være en god idé.

Kampen begyndte forudsigeligt med Arsenal som spildominerende, mens gæsterne stod langt tilbage og havde fokus på den defensive organisation.

Den første halve time havde hjemmeholdet det lidt svært, men så eksploderede Arsenal med to lynscoringer, og Giroud viste, hvorfor han var med efter 36 minutter.

Mesut Özil fik tid og plads og serverede en perfekt bold, hvor Giroud tog løbet og dirigerede bolden sikkert i mål med hovedet.

Minuttet efter blev det 2-0. Denne gang var Santi Cazorla manden bag med et perfekt frisparksoplæg, som en udækket Laurent Koscielny kunne pande i nettet.

Så skulle man tro, at kampen var lukket, men to minutter før pausen reducerede gæsterne, da Ross Barkley efter en omstilling trykkede af. Bolden ramte Arsenals Gabriel og snød fuldstændig Petr Cech i Arsenal-målet.

Arsenal pressede på fra starten af anden halvleg i et højere tempo end de første 45 minutter, og anden halvleg blev generelt en underholdende og chancerig affære.

Efter 68 minutter tog Giroud et træk og bankede til bolden, men Everton blev reddet af overliggeren i et opgør, der kunne gå begge veje mod slutningen.

Ti minutter senere var det således Arsenals tur til at få hjælp af overliggeren på Romelu Lukakus hovedstød. I de sidste sekunder blev Evertons Gareth Barry vist ud med sit andet gule kort efter en hård tackling på Kieran Gibbs.