Lynstegte nudler med grøntsager og æg

Jeg spiser den ofte til frokost eller som ’kødfri’ aftensmad. Du kan selvfølgelig også tilsættes strimlet kylling eller andre proteinkilder, hvis du har lyst, men det behøves faktisk slet ikke - måltidet er lækkert og mættende som det er.

Jeg bruger nudler lavet på grønne bønner og ærter, men du kan bruge lige præcis de nudler, som du foretrækker.

Grøntsagerne kan i øvrigt også varieres efter, hvad du har i køleskabet.

Til 4 personer skal du bruge:
1 broccoli
2 røde peberfrugter
4 gulerødder
2 bdt. forårsløg
8 fed hvidløg (eller efter smag)
300g nudler
6 æg
Smag til med Coconut Aminos (eller almindelig sojasauce), tørrede chiliflager og limesaft
Kokosolie eller olivenolie til stegning
100g cashewnødder

Sådan gør du:
Pil hvidløgsfedene og skær dem i meget tynde skiver. Rens forårsløgene og skær dem i skrå skiver. Skær broccolihovedet fra stokken. Skræl stokken med en kartoffelskræller og skær den i tynde, gerne lidt skrå skiver.

Del broccolihovedet i små, mundrette buketter. Del peberfrugterne over, fjern frø og stole og skær dem i små mundrette strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde, gerne lidt skrå skiver.

I en wok eller dyb pande, varmes en god portion fedtstof op. Start med at svitse hvidløg og forårsløg af.

Tilsæt broccoli, peberfrugt og gulerødder og svits dem af under omrøring.

Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken – nudlerne skal typisk lægges i kogende vand et par minutter.

Når grøntsagerne har stegt et par minutter tilsættes (de nu ’forkogte’) nudler og en god portion Coconut Aminos eller sojasauce. Rør godt rundt.

Slå æggene ud på panden og rør grundigt rundt i blandingen af nudler, grøntsager og æg.

Når æggene er tilberedte (det skal ligne små stykker af røræg), smages retten endeligt til med Coconut Aminos eller sojasauce, tørrede chiliflager og limesaft.

Anret nudelretten på fire tallerkner og drys med cashewnødder.

Sabine Murati er 27 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip