Lyntip: Sådan får du friske øjne på ti sekunder

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

Hvis du har sovet for lidt eller ekstra tungt, så ses det let på øjnene. De er måske hævede og lidt røde, og det får dig til at se meget mere træt ud end normalt. Men heldigvis er løsningen ligefor. Det skriver KK.no’s makeupekspert Aina Kristiansen på KK.no.

Skjul det røde
Det geniale trick er såre simpelt en kohlstift, der er hudfarvet, ifølge Aina Kristiansen. Hvis du lægger den på den våde kant på det underste af øjet, så vil du straks se mere vågen og frisk ud, ligesom det vil virke forstørrende på øjet.

Den våde kant under øjet er netop et sted, der kan være mere rødt, når du er træt, og det dækker den hudfarvede kohlstift. Samtidig har det også den effekt, at det får det hvide i dit øje til at se mindre rødt ud.

Se forårets flotteste lakker til neglene i galleriet på Femina.dk

Find en kohl der mimer din egen hud
Ud over at skjule rødmen, så vil den hudfarvede kohl også gå i et med huden under dit øje, hvilket igen er med til at skabe illusionen om et større øje.

Når du skal vælge nuance på din kohlstift, så skal du kigge på din egen naturlige hudfarve omkring øjet. Er du naturligt lidt rød i huden, så gå efter en lys rosa kohl, mens du bør gå efter en ferskenfarvet, hvis du har flere gule noter i huden.

Få Marianne Tromborgs guide til at lave smoky-eyes på Femina.dk

Dagens Gossip