Lyon ønsker god jul med fyring af cheftræner

Glædelig jul og farvel og tak.

På selve juleaften blev Hubert Fournier fyret som cheftræner for Lyon efter en periode med skuffende resultater i den bedste franske fodboldrække.

- Beslutningen blev taget med min sjæl og bevidstheden om nødvendigheden af at kvalificere Lyon til Champions League. Glædelig jul til alle, skriver Lyon-præsidenten, Jean-Michel Aulas, på Twitter.

Dermed blev Fournier den anden træner i Ligue 1 i Frankrig, som i løbet af blot to dage fik en fyreseddel.

Dagen før - om onsdagen - blev Rolland Courbis meldt færdig som træner for Montpellier efter syv kampe uden en eneste sejr.

Lyon havde til sammenligning kun hentet et ud af 18 mulige point i de seneste seks kampe, og den syvfoldige franske mesterklub er nu hele 25 point efter førerholdet Paris Saint-Germain.

Lyon har meddelt, at Fourniers højre hånd, Bruno Genesio, fra på mandag overtager rollen som træner i resten af sæsonen.

49-årige Genesio skal forberede Lyon-mandskabet på den første kamp efter vinterpausen, som bliver en pokalkamp mod upåagtede Limoges 3. januar.

- Forskellige idéer blev analyseret. Beslutningen blev truffet for at give ansvaret til Bruno Genesio - som minimum frem til slutningen af denne sæson, oplyser den franske klub, som lige nu er nummer ni i tabellen.

I alt er fem trænere blevet udskiftet i den bedste række i denne sæson. Tidligere er Jean-Marc Furlan (Troyes), Herve Renard (Lille) og Marcelo Bielsa (Marseille) stoppet før tid som cheftrænere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip