Lyon ønsker god jul med fyring af cheftræner

Skrevet af admin

25/12/2015

Dagens topnyheder

Glædelig jul og farvel og tak.

På selve juleaften blev Hubert Fournier fyret som cheftræner for Lyon efter en periode med skuffende resultater i den bedste franske fodboldrække.

- Beslutningen blev taget med min sjæl og bevidstheden om nødvendigheden af at kvalificere Lyon til Champions League. Glædelig jul til alle, skriver Lyon-præsidenten, Jean-Michel Aulas, på Twitter.

Dermed blev Fournier den anden træner i Ligue 1 i Frankrig, som i løbet af blot to dage fik en fyreseddel.

Dagen før - om onsdagen - blev Rolland Courbis meldt færdig som træner for Montpellier efter syv kampe uden en eneste sejr.

Lyon havde til sammenligning kun hentet et ud af 18 mulige point i de seneste seks kampe, og den syvfoldige franske mesterklub er nu hele 25 point efter førerholdet Paris Saint-Germain.

Lyon har meddelt, at Fourniers højre hånd, Bruno Genesio, fra på mandag overtager rollen som træner i resten af sæsonen.

49-årige Genesio skal forberede Lyon-mandskabet på den første kamp efter vinterpausen, som bliver en pokalkamp mod upåagtede Limoges 3. januar.

- Forskellige idéer blev analyseret. Beslutningen blev truffet for at give ansvaret til Bruno Genesio - som minimum frem til slutningen af denne sæson, oplyser den franske klub, som lige nu er nummer ni i tabellen.

I alt er fem trænere blevet udskiftet i den bedste række i denne sæson. Tidligere er Jean-Marc Furlan (Troyes), Herve Renard (Lille) og Marcelo Bielsa (Marseille) stoppet før tid som cheftrænere.

/ritzau/