Lyset gik ud ved verdens vartegn i Earth Hour

Operahuset i Sydney, som normalt er fuldt oplyst, henlå i mørke ved havnefronten i den australske millionby, da Australien lørdag var et af de første lande, der markerede den årlige Earth Hour.

Det er timen fra klokken 20.30 til 21.30, hvor lyset slukkes for at gøre opmærksom på truslen fra klimaforandringer.

I takt med, at det efterhånden blev aften i andre af klodens byer, slukkedes lyset i vartegn som Petronas Towers i Kuala Lumpur, Taj Mahal i Indien, Burj Khalifa i Dubai, pyramiderne ved Kairo, Brandenburger Tor i Berlin og Empire State Building i New York.

Den årlige Earth Hour er en symbolsk handling, som Verdensnaturfonden WWF har taget initiativ til. Det er verdens mest udbredte klimaevent, som i år har 10-års jubilæum.

Reelt har det ikke nogen indflydelse på verdens energiforbrug, at lyset slukkes i en time, men det er med til at gøre opmærksom på global opvarmning.

For en uge siden offentliggjorde den amerikanske rumfartsorganisation, Nasa, nye tal der viser, at klodens gennemsnitstemperatur i sidste måned var 1,35 grader over normalen for februar.

Sidste år fik Earth Hour-kampagnen 10.400 varetegn over hele verden til at gå i sort. Som i år var Operahuset i Sydney, Eiffeltårnet i Paris og Empire State Building i New York nogle af de bygninger, der lå hen i mørke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip