Mål fra 50 meter: Østrigere ydmyger Ajax

21/02/2014

Esbjerg kunne intet stille op i de to kampe, hvor vestjyderne mødte Red Bull Salzburg i gruppespillet i Europa League. Begge kampe blev tabt, selv om Esbjerg gik videre på en fornem andenplads.

Og Red Bull Salzburg fortsatte de flotte takter, da østrigerne gæstede Amsterdam Arena og vandt med 3-0 i turneringens 1/16-finaler.

Dermed er Red Bull Salzburg meget tæt på at gå videre til 1/8-finalen i Europa League, mens Ajax skuffende er på vej ud af turneringen.

Den danske landsholdsspiller Viktor Fischer startede inde som den eneste dansker hos Ajax, men kampen blev aldrig den store succes for hverken ham eller resten af det hollandske storhold.

En succes var det til gengæld for angriberen Jonathan Soriano, som scorede to mål for østrigerne i løbet af første halvleg.

Først nettede Soriano på et straffespark efter et kvarter, og 10 minutter før pausen hamrede han bolden i nettet fra 50 meter, da Ajax-keeper Jasper Cillesen var gået lidt ud af sit mål.

Imellem de to Soriano-kasser var Sadio Mané også kommet på tavlen, og Ajax havde ikke noget modsvar i den anden ende af banen.

Efter en times spil kom Christian Poulsen på banen for at stabilisere spillet på den defensive midtbane.

Og også den tidligere AaB-spiller Lucas Andersen kom på banen efter 81 minutter.

Ajax-profilen Lasse Schöne var uheldig at vride om på anklen under opvarmningen og gik dermed glip af Europa League-kampen.

Det var ellers planen, at den formstærke midtbanespiller skulle starte inde, men den plan måtte laves om kort før kick off.

Ajax-træner Frank de Boer måtte i stedet få den 23-årige islandske angriber Kolbeinn Sigthórsson til at varme op og siden starte helt i front.

I en af de øvrige Europa League-kampe spillede Swansea 0-0 på hjemmebane mod Napoli i en chancefattig affære.