Mål fra to gange Ivan var ikke nok for Kroatien

17/06/2016

Kroatien kunne som det første hold i gruppe D spille sig videre fra det indledende gruppespil ved fodbold-EM i Frankrig.

Men fredag aften smed Kroatien en 2-0-føring og spillede skuffende 2-2 mod Tjekkiet. Den tjekkiske udligning kom minutter efter, at der var blevet kastet fyrværkeri på banen.

Det blev to gange Ivan, som slog til og scorede målene for Kroatien i Saint-Etienne.

I første halvleg scorede Ivan Perisic efter 37 minutter, da han med et hårdt skud udplacerede Petr Cech i Tjekkiets mål.

Den kroatiske midtbanespiller Ivan Rakitic øgede til 2-0 med et elegant chip efter en time, da tjekkerne mistede bolden på midten af banen.

Tjekkiets Milan Skoda reducerede til 1-2 efter 76 minutter, mens Tomas Necid udlignede på et straffespark til 2-2 i kampens overtid.

Kroaterne kan være yderst skuffede over pointtabet, da blandt andre angriberen Mario Mandzukic havde flere store chancer for at score og udbygge føringen i anden halvleg.

Kroatiens stjernespiller Luka Modric lod sig udskifte med en mindre skade efter en times spil. Ind i stedet kom klubkammeraten i Real Madrid Mateo Kovacic, hvilket vidner om kroaternes stærke bænk.

Men udskiftningen var med til at svække Kroatiens organisation og styring på midtbanen, og det var herefter, at tjekkerne arbejdede sig ind i kampen.

I de sidste og afgørende minutter blev der kastet romerlys og kanonslag ind på banen fra den tribune, som var fyldt med kroatiske tilskuere.

Dommer Mark Clattenburg beordrede spillerne væk fra området efter 86 minutter, hvor en vagt blev bombarderet med kanonslag og faldt til jorden.

Der var også slagsmål på tilskuerrækkerne, og det hjalp ikke, at de kroatiske spillere var ude for at bede fansene om at dæmpe gemytterne. Der gik en del minutter, før kampen kunne gå i gang igen.

Mens kroaterne nu fører gruppen med fire point, så ser det stadig svært ud for Tjekkiet, som blot har et enkelt point efter de to første kampe.

I den første kamp tabte Tjekkiet med 0-1 til Spanien. I den sidste gruppekamp skal Tjekkiet møde Tyrkiet.