Målfattige Esbjerg arbejder hårdt på offensiv succes

Esbjerg har i foråret haft vanskeligt ved at lave mål i Alka Superligaen, hvor det i ni kampe blot er blevet til syv scoringer.

Med 15 point ned til Hobro under nedrykningsstregen kigges der i Esbjerg så småt frem mod næste sæson, og de resterende kampe skal bruges på at blive bedre offensivt, fortæller midtbanespiller Casper Nielsen.

- Vi skal slippe tøjlerne mere og bare spille lidt mere derudaf uden at tænke os for meget om, tror jeg. Vi er i en position nu, hvor vi kan tillade os at gøre det.

- Den offensive del er det, vi mangler at bygge på i forhold til næste sæson. Det vil gøre meget godt for os, hvis vi slipper håndbremsen lidt, for det er den måde, vi skaber chancer på. Det klæder os desuden mere, når vi går op i et højere pres, siger han.

Træner Jonas Dal er klar over de angrebsmæssige problemer, som hans hold står overfor.

- Det bekymrer mig lidt, men vi er i den grad bevidste om, at vi har nogle udfordringer helt fremme og har haft det i noget tid.

- Vi arbejder hårdt med det på træningsbanen, hvor vi forsøger at få det til at spille bedre, siger Dal.

- Vi træner en masse skabeloner og spilmønstre, men det kunne godt se ud som om, at spillerne tror, at skabelonerne nu er det eneste, der virker, når de står banen, for det har en tendens til at blive lidt forkrampet i øjeblikket, fortsætter han.

Esbjergs topscorer er Nicki Bille, der kun spillede i klubben i efteråret, med fem mål. Vestjyderne har i sæsonens 27 kampe scoret 33 mål.

/ritzau/

Dagens Gossip