Måling: Hver anden offentligt ansatte føler sig stresset

Skrevet af admin

20/02/2016

Dagens topnyheder

Offentligt ansatte må løbe hurtigere, end de gjorde for fem år siden, og halvdelen af dem føler sig stressede.

Det viser en spørgeundersøgelse, som Megafon har lavet for Politiken og TV2, og som får Malene Friis Andersen, der forsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, til at advare mod at presse de ansatte i kommuner, stat og regioner for hårdt.

- Var jeg arbejdsgiver i det offentlige, ville jeg helt klart være alarmeret, siger hun til Politiken.

Sammenligner man svarene fra de offentligt ansatte med dem, der er afgivet fra de ansatte i det private erhvervsliv, er der langt færre, der mærker større arbejdspres og som føler sig stressede.

Michael Ziegler (K), der foruden at være borgmester i Høje Taastrup Kommune også er formand for løn- og personaleudvalget i Kommunernes Landsforening, afviser at der er tale om en stressepidemi.

- Hvis man nu ser på andelen af anerkendte arbejdsskader, så udgør de psykiske arbejdsskader kun 7 procent – og det tal har gennem årene været nogenlunde konstant.

- Det, synes jeg da, er en indikator på, at det ikke er så slemt, som mange vil gøre det til, siger han til avisen.

Statens personalekontor, Moderniseringsstyrelsen, siger dog at man er opmærksom på problemet.

- Der sker løbende forandringer på de statslige arbejdspladser, og det kan betyde, at nogen oplever et øget arbejdspres.

- Det er naturligvis noget, der skal tages alvorligt. Moderniseringsstyrelsen har et stort fokus på, hvordan man kan understøtte et godt psykisk arbejdsmiljø på de statslige arbejdspladser, hedder det i en skriftlig kommentar til Politiken.

/ritzau/