Måling: Syriza bliver overhalet af konservativ rival

Alexis Tsipras, der for nylig trådte tilbage fra posten som premierminister i Grækenland og udskrev valg, kan umuligt være helt tilfreds med en meningsmåling, der onsdag dukkede op i landets medier.

Her står Tsipras' Syriza-parti til at få færre stemmer end den konservative konkurrent Nyt Demokrati.

Dermed risikerer eks-premierministerens valgudskrivelse at give bagslag.

I den nye måling står Syriza til at snuppe 25 procent af stemmerne ved valget 20. september, mens Nyt Demokrati står til 25,3 procent.

Knap 13 procent af de græske vælgere er ifølge meningsmålingen, der er foretaget af GPO, stadig i tvivl om, hvad de vil stemme.

Samtidig peger de adspurgte grækere på, at de bedre kan lide lederen af Nyt Demokrati, Evangelos Meimarakis, end Alexis Tsipras, der har stået i spidsen for forhandlinger om en ny økonomisk hjælpepakke til det kriseramte land, der må gennemføre store nedskæringer.

Tsipras udskrev valg i august, da han søger et nyt mandat efter at have tilkæmpet sig en lånepakke på 86 milliarder euro fra de internationale kreditorer.

Flere Syriza-medlemmer har været stærkt kritiske over for de reformer, grækerne skal gennemføre for at få adgang til pengene.

Tsipras kom til magten efter en markant valgsejr i januar. Her lovede han at få Grækenland tilbage på det økonomiske spor og stoppe nedskæringspolitikken, hvilket han ifølge kritikerne ikke har kunnet leve op til.

I den nye meningsmåling siger over to tredjedele af de spurgte, at nyvalget er unødvendigt, mens tre ud af fire siger, at de ønsker, at Grækenland skal blive i eurozonen uanset hvad.

Alexis Tsipras har hidtil udelukket at samarbejde med de proeuropæiske partier, der består af Nyt Demokrati, Pasok og To Potami.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip