Måling: Thorning og rød blok haler kraftigt ind på blå blok

Skrevet af admin

31/03/2015

Dagens topnyheder

Det kommende folketingsvalg ser ud til at blive en langt større gyser end hidtil forventet, skriver Børsen.

I en ny meningsmåling fra Greens haler rød blok voldsomt ind på blå blok. Foruden en stor fremgang til Socialdemokraterne skyldes det også, at det nye parti Alternativet står til at komme ind i Folketinget.

- Hvis den her tendens holder hen over de næste uger, er det et voldsomt comeback for rød blok, siger Rune Stubager, valgforsker ved Aarhus Universitet, til Børsen.

Rød blok, inklusiv Alternativet, bakkes op af 48,2 procent af vælgerne, mens de borgerlige partier står til 51,7 procent.

Helt centralt i den udvikling er en massiv fremgang til Socialdemokraterne. På bare en måned er opbakningen til partiet øget til 24,4 procent fra 20,9 procent.

Og det kan kun skyldes en ting, mener valgforsker Robert Klemmensen fra Syddansk Universitet: Den socialdemokratiske kampagne de seneste uger om en stram asylpolitik er slået igennem hos vælgerne.

- For bare kort tid siden lignede det jo en walk in the park for oppositionen at vinde valget. Nu tyder det på, at sådan bliver det ikke, siger Robert Klemmensen til Børsen.

De mange nye stemmer til Socialdemokraterne ser især ud til at komme fra Dansk Folkeparti, der går tilbage til 17,2 procent fra 21,7 procent i den forrige Greens-måling.

Venstre står til 23,3 procent mod 21,4 procent i februar, mens De Radikale mister to procentpoint og må nøjes med en opbakning fra 5,9 procent af vælgerne.

Alternativet kryber med en tilslutning på 2,6 procent over spærregrænsen. I februars måling fra Greens lå partiet under de nødvendige to procent.

/ritzau/