Måling viser dødt løb inden britisk skæbneafstemning

Der er spænding til det absolut sidste forud for den britiske EU-afstemning torsdag, hvor Storbritannien tager stilling til sit medlemskab i det europæiske samarbejde.

De fire sidste meningsmålinger før folkeafstemningen viser stort set dødt løb. To af målingerne viser en kneben opbakning til, at briterne skal blive i EU. De to andre viser opbakning til den fløj, der ønsker at forlade unionen.

En måling lavet af Comres for tv-stationen ITV og avisen Daily Mail giver 48 procents opbakning til, at Storbritannien skal fortsætte som EU-medlem, mens 42 procent bakker op om at forlade EU. 11 procent har ikke besluttet sig, skriver Reuters.

I en måling lavet af YouGov for avisen The Times tælles kun de vælgere, der har besluttet sig. 51 procent vil blive i EU, mens 49 procent vil ud.

Tidligere på aftenen viste to andre målinger kneben føring til leave-kampagnen. En meningsmåling fra analyseinstituttet Opinium tæller 45 procents opbakning til fløjen, der ønsker at lade sig skille fra EU.

Dem, der vil blive, har opbakning fra 44 procent af vælgerne, viser målingen.

En måling fra af analyseinstituttet TNS viser 43 procents opbakning til EU-modstanderne, mens EU-tilhængerne står til 41 procents opbakning.

TNS-målingen er foretaget online i den forgangne uge blandt 2320 vælgere.

Umiddelbart efter offentliggørelsen af de to EU-skeptiske målinger faldt renten på amerikanske statsobligationer på børsen, skriver Reuters.

De britiske politikere satte onsdag slutspurten ind for at få de sidste vælgere til stemmeurnerne torsdag.

Boris Johnson, tidligere borgmester i London, var på lyntur rundt i Storbritannien, hvor han understregede over for vælgerne, at der ikke er nogen idé i at blive i EU og forsøge at reformere unionen indefra, skriver BBC.

- Jeg håber, at vi skriver historie i morgen, siger Boris Johnson.

Hans konservative partifælle premierminister David Cameron var ligeledes på rundrejse i landet. Modsat Boris Johnson er Camerons mission at overbevise vælgerne om, at de skal stemme ja til fortsat EU-medlemskab.

Cameron gentog onsdag sin advarsel om, at beslutningen er uigenkaldelig, hvis de britiske vælgere stemmer nej til fortsat medlemskab.

- Man kan ikke springe ud af flyet og så bagefter klatre tilbage gennem lugen til cockpittet, sagde premierministeren til BBC Radio.

/ritzau/

Dagens Gossip