Målinger lægger op til britisk gyservalg

Den britiske premierminister, David Cameron, og hans konservative parti, ligger side om side med Ed Miliband og resten af de politiske rivaler i Labour, viser meningsmålinger inden valget i Storbritannien torsdag.

En måling fra Populus viser, at begge de to store partier står til en vælgeropbakning på hver 34 procent, skriver Reuters.

Samme måling viser, at det EU- og indvandringskritiske UK Independence Party (Ukip) går to procentpoint tilbage.

Partiet står i målingen til 13 procent, mens midterpartiet Liberaldemokraterne, som indgår i regering med David Camerons konservative parti, kan regne med en vælgeropbakning på ti procent.

I en anden måling fra analyseinstituttet Survation har Labour et forspring på et enkelt procentpoint over de konservative med henholdsvis 34 og 33 procents opbakning.

En tredje måling giver de konservative to procentpoints føring over Labour med henholdsvis 32 og 30 procent af stemmerne.

Når man tager højde for den statistiske usikkerhed, der er forbundet med meningsmålingerne, er der i praksis dødt løb mellem de to store partier.

Målingerne har stort set ikke ændret sig, siden valget blev udskrevet.

Tirsdag var alle partiledere ude blandt vælgerne rundt om i Storbritannien i et forsøg på at få så mange som muligt til at begive sig mod valglokalerne på torsdag.

David Cameron har indledt en 36 timer lang rundrejse i Storbritannien, hvor han vil føre valgkamp til sidste minut, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Der er stadig tid til at afgøre resultatet af dette valg, sagde Cameron under et stop i den nordlige del af London, hvor han var i selskab med hovedstadens borgmester, Boris Johnson.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip