Målløse Nordsjælland kan trøste sig med AaB

Resultatmæssigt er FC Nordsjælland kommet skidt i gang i Champions Leagues gruppe E.

Klubben har før tirsdagens hjemmekamp mod Juventus et rundt nul på både pointtavlen og i antal scorede mål efter 0-2 ude til Shakhtar Donetsk og 0-4 hjemme til Chelsea.

FC Nordsjælland kan dog hente trøst i historiebøgerne, for det er ikke første gang, et dansk hold er gået målløst fra banen i de to første Champions League-gruppekampe.

Det er både sket for AaB og FC København.

AaB fik i efteråret 2008 skrabet et point til sig alligevel, da klubben spillede 0-0 ude mod Celtic i den første gruppekamp.

I den anden kamp gik AaB ned hjemme mod Manchester United og tabte 0-3.

Først i den tredje gruppekamp kom nordjyderne på scoringstavlen, endda med hele tre mål, men det endte alligevel med et stort nederlag på 3-6 ude til Villarreal.

AaB fik dog hentet point i de sidste tre gruppekampe og endte som nummer tre i gruppen med seks point. Det betød, at klubben blev flyttet over i Europa League.

Her ydmygede danskerne først Deportivo La Coruña med samlet 6-1, før Manchester City blev stopklods i ottendedelsfinalerne efter straffesparkskonkurrence.

Tilbage i 2006 måtte FC Københavns Champions League-debutanter vente helt frem til den fjerde kamp, før holdet scorede et mål.

Den første gruppekamp endte 0-0 hjemme mod Benfica, mens de efterfølgende udekampe blev tabt med 0-1 og 0-3 til henholdsvis Celtic og Manchester United.

Da forløsningen kom for FCK, skete det imidlertid med manér.

I den fjerde kamp vandt danskerne 1-0 hjemme over United, og FCK endte med at få syv point i gruppen.

FCK måtte alligevel tage til takke med sidstepladsen.

Dagens Gossip