Målmands kiksede aflevering til Okore koster Villa dyrt

25/04/2015

Mens udebaneresultaterne på det seneste har været tvivlsomme, så er hjemmebanen på Etihad Stadium et sikkert sted at spille for Manchester City.

Lørdag vandt klubben sin femte ligakamp i træk på hjemmebane, da Aston Villa med stort besvær blev nedlagt 3-2.

Jores Okore spillede hele kampen for gæsterne, og danskeren måtte agere statist til Manchester Citys besynderlige åbningsmål efter tre minutter.

Her forærede Aston Villa-målmand Brad Guzan bolden til Sergio Agüero, da han forsøgte at spille Jores Okore.

Forsvarskollega Ron Vlaar afleverede bolden tilbage til Brad Guzan. Vlaar stod i en fri position til at få bolden igen, men Guzan satsede på at aflevere til Okore på den anden side af straffesparksfeltet.

Målmandens venstreben fik et dårligt træf på bolden, og i stedet for Okore trillede bolden hen til Sergio Agüero, der kunne score det letteste af sine 21 ligamål i denne sæson. Målet bringer argentineren alene i front af topscorerlisten foran Tottenhams Harry Kane.

I en målrig anden halvleg var Brad Guzan til gengæld prisgivet, da Aleksandar Kolarov scorede direkte på frispark efter 66 minutter. Serberen skruede bolden uden om muren, og Guzan sprællede forgæves inde på linjen.

Dermed lignede det, at kampen var afgjort, men to minutter senere bragte Tom Cleverley spændingen tilbage i opgøret, da midtbanespilleren bankede en nedfaldsbold i mål fra en position på kanten af straffesparksfeltet.

Fem minutter før tid blev kampen meget uventet helt lige, da colombianeren Carlos Sanchez stod på det rigtige sted og flugtede bolden i mål efter et mindre vellykket forsøg fra Joe Hart på at bokse et indlæg væk.

Dermed lignede det en skidt lørdag for Manchester City, der havde smidt sin tomålsføring, men hjemmeholdet skulle alligevel få lov til at juble til sidst.

Fernandinho modtog bolden helt fri inde i straffesparksfeltet efter hjørnespark, og brasilianeren sørgede for at sende bolden videre i nettet, mens størstedelen af stadion brød ud i jubel.

Med sejren overtager Manchester City andenpladsen, men klubben kan blive passeret af både Manchester United og Arsenal søndag.

Okore og Villa har to point ned til nedrykningsstregen.