Målmandsbrøler bliver afgørende i MLS-finale

07/12/2015

Portland Timbers scorede to hurtige mål, som i sidste ende sikrede holdet den første titel i fodboldklubbens historie.

I finalen i den nordamerikanske fodboldliga Major League Soccer (MLS) vandt Portland Timbers med 2-1 over Columbus Crew i Ohio.

Diego Valeri bragte Portland foran 1-0 efter kun 27 sekunder, og det skete efter en fæl brøler af Crew-keeper Steve Clark, som tog et træk med bolden i eget felt, men blev blokeret, da han skulle sparke den væk.

Valeri kom glidende og satte en tackling ind, fordi Clark var for langsom til at få bolden væk fra egen zone. Det var det hurtigste mål i en MLS-finale nogensinde - en periode på 20 år.

Portland Timbers-spilleren Rodney Wallace headede 2-0-målet ind i det syvende minut, og så var finalen pludselig noget mere besværlig at vinde for Columbus Crew.

Endnu en målmandsfejl - denne gang af Portlands Adam Kwarasey - som fumlede rundt med bolden, betød dog, at Crew-angriberen Kei Kamara kunne reducere til 1-2 efter 18 minutter.

Men flere mål blev der ikke scoret i finalen, så Portland-træner Caleb Porter kunne med glæde svare kritikerne, som har langet ud efter holdets defensive spillestil, tilbage.

- Vi har taget imod nogle hug for at spille defensivt, men man kan ikke vinde et mesterskab, medmindre man er god defensivt, siger Porter ifølge ESPN.

- For et par år siden havde jeg ikke været i stand til at bede mit hold lukke defensivt af på den måde, som vi gjorde i anden halvleg, påpeger den stolte Portland-træner.

To tidligere superligaspillere var med i årets MLS-finale, og begge ramte stolpen i anden halvleg.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Michael Parkhurst, som spiller for Columbus Crew, ramte en bold med armen i eget felt, så den gik ind på stolpen efter en times spil.

Det skete, efter at 1-2-målscoreren Kamara havde hamret bolden på overliggeren i et forsøg på at undgå endnu en Portland-scoring.

Og senere i kampen ramte Portland-angriberen Fanendo Adi, som havde en kort periode i FC København, også stolpen med et hovedstød.