Målmandsdrop koster Island point i Tjekkiet

16/11/2014

Island måtte søndag aften indkassere sit første pointtab i EM-kvalifikationen.

Et drop af målmand Hannes Halldorsson kostede et 1-2-nederlag ude til Tjekkiet, som fører gruppe A med 12 point for fire kampe.

Island er nummer to med ni point, mens Holland er nummer tre med seks point efter 6-0-sejren hjemme over Letland tidligere søndag.

Island fik ellers en fremragende begyndelse på kampen i Plzen, da den tidligere FCK-spiller Ragnar Sigurdsson scorede efter ni minutter.

Tjekkiets målmand, Petr Cech, kom på mellemhånd efter et indkast, og fra baglinjen headede Birkir Bjarnason bolden tilbage til den umarkerede forsvarsspiller, som bare skulle heade bolden i mål.

Islændingenes føring holdt frem til kort før pausen.

Så headede Pavel Kaderabek 1-1-udligningen ind bag Hannes Halldorsson i gæsternes mål.

Det blev værre for målmanden efter pausen, og efter en times spil faldt sejrsmålet.

Jaroslav Plasil afleverede bagud tæt ved baglinjen, men bolden blev afrettet af Islands Jon Dadi Bödvarsson.

Herfra røg bolden ind mod mål, hvor den gik ind via Hannes Halldorsson, der så meget skidt ud i situationen.

Island havde chancer efterfølgende, men der blev ikke scoret yderligere.

Tyrkiet fik sin første sejr i gruppen, da det blev 3-1 hjemme over Kasakhstan. Tyrkerne har fire point, mens Kasakhstan er sidst med et point.