Målmaskinen Yussuf Poulsen: Jeg kan også på landsholdet

Skrevet af admin

08/10/2014

Mest læste i dag

Landsholdets måske kommende debutant Yussuf Poulsen brager målene ind for RB Leipzig i den næstbedste tyske fodboldrække.

Den 20-årige angriber havde onsdag sin første træning med landsholdet i Helsingør, og han har taget selvtilliden fra klubholdet med sig ind i landslejren forud for EM-kvalifikationskampene mod Albanien og Portugal.

- Selvfølgelig tror jeg også på, at jeg kan gøre mig gældende her. Hvis jeg ikke troede på det, så havde jeg sagt fra, siger Poulsen, der har scoret seks gange i ni kampe for Leipzig.

- Det er vildt stort at være med. Det var ikke noget jeg havde regnet med, men nu glæder jeg mig.

For blot halvandet år siden rykkede han fra Lyngby i 1. division til Leipzig, der dengang befandt sig i den tredjebedste tyske række.

- Jeg er blevet meget mere moden. Og jeg er blevet seniorspiller. Da jeg skiftede fra Lyngby, følte jeg mig som ungdomsspiller, selv om jeg spillede et år som senior.

- Jeg tog derned for at være med i en proces. Det var også en proces for mig selv. Jeg havde og har stadig meget at lære, så udtagelsen til landsholdet havde jeg ikke regnet med, siger Yussuf Poulsen, der frem til nu har optrådt for det succesfulde danske U21-landshold sideløbende med klubkarrieren.

Selv om Leipzig er oprykker, så indtager den ambitiøse klub en delt tredjeplads med kurs mod Bundesligaen. Godt hjulpet på vej af Poulsens seks scoringer.

- Sæsonstarten er gået over al forventning. Vi er delt treer og dominerer de fleste af kampene, hvilket vi ikke havde regnet med, når vi spiller med 10 af de samme startere som i sidste sæson. Men vi har spillet sammen i lang tid, og jeg tror, at det er med til at gøre os til et rigtig godt hold.

Den gode sæsonstart giver forhåbninger om, at Yussuf Poulsen og holdkammeraterne måske kan rykke op i Bundesligaen i næste sæson.

- Vi må gerne have en mellemsæson. Men nu går det bedre end forventet, så lad os se til vinter. Vi har ikke mødt alle hold i rækken endnu. Og det er få af vores spillere, der tidligere har været med på det nuværende niveau, siger han.

Yussuf Poulsens status i Leipzig kan ikke undervurderes. Træner Alexander Zorniger udtalte for nylig, at han forestiller sig, at der skal 10 millioner euro eller 75 millioner kroner på bordet, hvis den 193 centimeter høje angriber skal købes fri.

- For mig er det beløb ligegyldigt, for jeg har ingen intentioner om at skifte foreløbig, så det interesser mig ikke.

- Men det viser, at klubben satser meget på mig. Det ved jeg, de gør. De har også udtrykt over for mig, at de er tilfredse. Jeg ved, at jeg er en rigtig vigtig spiller for klubben, og hans udtalelse sætter en streg under, at de også mener det, siger Poulsen.

Danmark møder på lørdag Albanien på udebane i EM-kvalifikationen, mens Portugal kommer forbi København tre dage senere.

Landsholdet åbnede kvalifikationen for en måned siden med en 2-1-sejr over Armenien på en aften, hvor Albanien slog Portugal på udebane.

/ritzau/