Målvogtere blæser på lunken statistik: Vi er tilfredse

Det er ikke et korrekt udtryk for de danske målvogteres præstationer, at de efter den indledende runde ved håndbold-VM rangerer som henholdsvis nummer 18 og 19 på listen med redningsprocenter.

Sådan lyder det fra Sandra Toft og Rikke Poulsen, som tilsammen har klaret 34 procent af de skud, modstanderne har sendt af sted mod målet i de første fem kampe.

De to målvogtere har nemlig ikke meget til overs for statistikkerne, som i deres øjne kan være temmelig misvisende.

- Jeg har min egen præstation inde i hovedet. Jeg er meget selvkritisk, men jeg ved, hvad der er en redning, og hvad der ikke er. Jeg giver ikke så meget for de statistikker, siger Sandra Toft og ser helt træt ud ved tanken.

Heller ikke Rikke Poulsen bruger mange sekunder af sin fritid på spillerhotellet på at gruble over sin placering i målvogternes redningsregnskab.

- Du kan godt stå en god kamp, selv om du har en redningsprocent på 30. Det kommer helt an på, hvilke betingelser og vilkår, du har.

- Nogle gange kan du godt føle dig lidt prisgivet af statistikken, for hvis modstanderne mange gange kommer fri ind over stregen, så er det jo godt at redde hver tredje skud, siger Rikke Poulsen.

Listen toppes af hollænderen Tess Wester, der har en redningsprocent på 45. Men præstationerne skal granskes enkeltvis i stedet for at klamre sig for meget til tallene, mener Rikke Poulsen.

- Man skal tage det kamp for kamp og vurdere, om man har været tilfreds med præstationen.

- Men jeg er faktisk lidt glad for, at der kommer fokus på det, for der kommer nemt et billede af, at hvis man bare ligger omkring 40, så er alting supergodt. Sådan er det ikke nødvendigvis, siger hun.

Spørgsmålet er så, om en samlet dansk redningsprocent på 34 er acceptabelt i forhold til de betingelser, målvogterne er blevet budt i de første fem kampe.

I den sidste ende hedder overdommeren Klavs Bruun Jørgensen, og landstræneren godkender den foreløbige indsats fra sine sidste skanser.

- Jeg er tilfreds langt hen ad vejen. I hvert fald ikke utilfreds.

- Mine målmænd er ikke dem, der har de vilde redningsprocenter. Sådan var det også, da jeg var træner i Holstebro. Vi så mod Montenegro, at når der kommer chancer, er de nærmest prisgivet, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han påpeger dog, at der er plads til forbedring på langskud, hvor han gerne ville have haft lidt flere redninger.

Den er Sandra Toft med på.

- Egentlig er der ikke blevet scoret så mange mål mod os, men når vi taber, som vi gjorde mod Montenegro, tænker jeg da, at jeg gerne ville have taget tre bolde mere, så vi havde vundet.

Danmark møder søndag aften Sverige i 1/8-finalen. Svenskernes to keepere, Johanna Bundsen og Filippa Idéhn, ligger på henholdsvis 41 og 38 procent efter indledende runde.

/ritzau/

Dagens Gossip