Måske er der liv: NASA opdager planet der ligner jorden

Foto: NASA.

Den amerikanske rumfartsorganisation NASA har fundet en planet, hvor der muligvis er liv.

Det er NASAs Kepler-mission, der har bekræftet sin første planet i den såkaldte "beboelige zone", den region, hvor flydende vand kan eksistere på en planets overflade.

Rumfartøjet Kepler har opdaget mere end 1.000 nye planetkandidater, og ti af disse kandidater er nær-Jorden-størrelse og med kredsløb i den beboelige zone af deres værtstjerne.

Kandidaterne kræver opfølgende observationer for at kontrollere de faktiske planeter.

Den nyligt bekræftede planet, der har fået navnet Kepler-22b, er den mindste endnu ikke fundet til bane i midten af den beboelige zone af en stjerne der ligner vores egen sols.

Planeten er omkring 2,4 gange radius af Jorden. Forskerne ved endnu ikke, om Kepler-22b har en overvejende stenet, gasholdig eller flydende komposition, men opdagelsen er et skridt tættere på at finde jordlignende planeter.

Tidligere forskning har antydet eksistensen af nær-Jorden-størrelse planeter i beboelige zoner, men det er aldrig blevet bekærftet før nu.

To andre små planeter, der kredser om stjerner mindre og koldere end vores sol blev for nylig blev bekræftet på selve kanten af den beboelige zone, men med baner der i højere grad ligner Venus og Mars.

- Dette er en vigtig milepæl på vejen til at finde Jordens tvilling, siger Douglas Hudgins, Kepler program forsker i NASAs hovedkvarter i Washington.

- Heldet tilsmilede os med påvisningen af denne planet, siger William Borucki, der er Keplers ledende forsker på NASA Ames Research Center ved Moffett Field i Californien, der ledede det hold, der opdagede Kepler-22.

Planeten Kepler-22b ligger 600 lysår væk. Mens planeten er større end Jorden, er dens bane på 290 dage omkring en tur rundt om en sol-lignende stjerne, der ligner Solen.

Planetens værtstjerne tilhører samme klasse som vores sol, kaldet G-type, selvom den er lidt mindre og køligere.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip