Måske verdens mest energieffektive bil

DTU deltager for 10. gang i det traditionsbundne Shell Eco-marathon i Rotterdam, hvor tekniske højskoler og universiteter fra hele Europa dyster om, hvem der kan konstruere den mest energieffektive bil. Sidste år slog DTU verdensrekord – og forhåbningerne er store igen i år.

- Vores bil fra sidste år er blevet forbedret på flere punkter. Sidste år kørte vi 611 kilometer på literen – i år er ambitionen at køre omkring 700 på literen, siger Jesper Schramm, lektor i motorer og brændstoffer, fra DTU.

DTU’s bil stiller op i kategorien for små bybiler. Det vil sige, at bilen blandt andet skal have spejle og blinklys. Under selve løbet skal bilen foretage en række opbremsninger, således at kørslen minder om typisk bykørsel.

Bil-entusiasten Prins Joachim, som var også til stede til ved præsentationen, har fulgt DTU Roadrunners lige siden deres første deltagelse i Shell Eco-marathon – og havde således også 10-års jubilæum som fast støtte til de talentfulde studerende på DTU.

I den anledning havde de studerende ”3D-printet” en miniudgave af Prinsens hvide Lotus Cortina fra 1965 side om side med DTU’s lille og energieffektive eco-bil.

Aalborg Universitet deltog også i DTU’s præsentation med den ene af deres to eco-biler, mens Århus Universitet stadig kæmper med at få deres debutbil rullende til den 17. maj, hvor startskuddet lyder i Rotterdam.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip