Made in Denmark-vinder: Danskerne kan være stolte

Mere end 24.000 tilskuere havde fundet vej til golfbanen i Gatten, da englænderen David Horsey søndag kunne lade sig hylde som vinder af Made in Denmark efter en nervepirrende afslutning.

Det store fremmøde, som samlet betød en tilskuerrekord på 86.498 i år mod 82.798 sidste år, er noget, som alle danskere bør være stolte af, siger den glade vinder.

- Det var ufatteligt. Vi har gode fans i Storbritannien, men fansene her er fantastiske. At blive klappet ind på fire eller fem greens, det ser du ingen andre steder i verden. Det er noget, som arrangørerne og landet kan være stolte af, siger David Horsey.

Det holdt ellers hårdt for David Horsey, som lagde sig i spidsen allerede efter første runde.

Fjerde runde endte nemlig i 73 slag for den 30-årige englænder. Samtidig pressede Søren Kjeldsen speederen i bund, men med en bogey på sidste hul til danskeren kunne David Horsey ånde lettet op.

Dagens vinder lod sig dog ikke kue af forfølgerne ude på banen, selvom spillet drillede lidt på finaledagen.

- Der var et par dumme fejl derude. Vinden var stærk, men den kom også fra en anden retning. Jeg forsøgte ikke at tænke på andre, og bare holde mig til mit eget spil, siger David Horsey.

Det kunne ellers være nemt at få de berømte gummiben på finaledagen, da flere af spillerne var ude på banen i næsten seks timer, inden runden var spillet færdig. Det var langt fra ideelt, mener vinderen.

- Det giver dig meget betænkningstid, og det er ikke ideelt, fordi det hæmmer rytmen. Det bør der kigges på, siger han.

Ud over sejren og den Georg Jensen-designede vinderpokal kan David Horsey tage 250.000 euro (1.870.000 kroner) med tilbage til England.

/ritzau/

Dagens Gossip