Madeleine fik en sms på restauranten, der fik hende til at spurte ud: Nu inspirerer hun tusinder

Madeleine Liljegren skulle lige til at lægge et billede af sin lækre mad og noget godt selskab på en restaurant op på Instagram, da hendes mobiltelefon gik bananas.

- Dette billede dukkede op på skærmen, akkompagneret af en øredøvende larm, som hele restauranten hørte. Et hjertestop. I nærheden af, hvor jeg befandt mig. Jeg forlod med det samme selskabet, vinen og maden og løb alt, hvad jeg kunne, skriver Madeleine Liljegren på sin facebookvæg.

Foto: Facebook.

Den svenske kvinde arbejder til dagligt som læge på Karolinska Hospital i Stockholm.

Lige netop denne dag på restauranten med det gode selskab og den lækre mad, havde hun glemt alt om, at hun på et tidspunkt har tilmeldt sig funktionen “SMS-livräddare”.

Læs også: Danske hjertestartere redder liv - men de bliver ikke brugt: Ved du, hvad du skal gøre ved hjertestop?

Madeleine Liljegren kan qua sit job hjerte-massage, og lyden og beskeden, der tikkede ind på hendes mobil fik hende til at løbe, hvilket betød, at hun var den første på stedet til at hjælpe personen, der havde fået et hjertetilfælde.

På grund af patient-fortrolighed, kan hun eller andre ikke fortælle, hvordan det gik patienten, efter at ambulancen dukkede op kort tid efter. Men netop hjerte-massage er altafgørende i de minutter, der går, fra en person får slagtilfældet, til hjælpen kommer.

Efter hændelsen har Madeleine Liljegren skrevet om episoden, og det har fået tusinder til at dele og like hendes historie – og ikke mindst melde sig til tjenesten, så de kan være den næste, der kommer først til hjælp en anden gang.

Kender du en lignende, dansk funktion, som vi kan bruge herhjemme? Og har du erfaring med at bruge den, så hører Dagens.dk gerne fra dig på [email protected]

Læs også: 5 overraskende tegn på at du er dødssyg

 

 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Jag skulle precis lägga upp en bild på god mat och trevligt sällskap när den här bilden dök upp på min mobilskärm,...

Posted by Madeleine Liljegren on Sunday, December 13, 2015

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip