Madison Square Garden skal rives ned

Et af verdens mest ikoniske og legendariske sportsarenaer, der har huset nogle af historiens største bokseopgør, basketballkampe, ishockeydramaer og koncerter, skal jævnes med jorden.

Det har bystyret i New York City besluttet.

Årsagen er en omfattende renovering af togstationen Pennsylvania Station, der skal klargøres til højhastighedstog. Madison Square Garden ligger lige oven på stationen.

- Forestil dig tog, som kører 350 kilometer i timen, og transporterer dig til Washington D.C. eller Boston på halvanden time eller mindre. Planerne er på bordet, men kan kun lade sig gøre med en moderne og renoveret Penn Station, siger Scott M. Stringer, lokalborgmester i det område, hvor stationen ligger, i en pressemeddelelse.

- Det er ikke muligt, når "the Garden" står lige oven på USAs travleste knudepunkt for togtrafik, fortsætter han.

Ejerne har ifølge CNN fået 10 år til at finde en grund på Manhattan, hvor et nyt Madison Square Garden kan opføres. Indtil da kan den nuværende sportsarena fortsat huse storslåede arrangementer. Men altså på lånt tid.

Det er ikke første gang, at Madison Square Garden må flytte adresse. Indtil videre har der ligget fire sportsarenaer med det berømte navn i New York. 

Den nuværende arena åbnede i februar 1968 og er blandt meget andet berømt for at have dannet ramme om et af århundredets boksebrag mellem Muhammed Ali og Joe Frazier i 1971.

Dagens Gossip