Madonna undskylder brugen af ordet »nigger«

Det sker i den tekst, sangerinden skrev under et foto af sønnen Rocco i en boksering fredag, hvor den 13-årige knægt sparrede med en kammerat. »Ingen kan røre Dirty Soap! Mor sagde jo, du bare skulle slå ham ud, din lille nigger«, lød det frit oversat til dansk.

Det væltede omgående ind med oprørte kommentarer og lørdag blev billedteksten slettet, men det var langt fra nok til at lukke munden på Madonnas kritikere. Popdronningen måtte på Facebook med en udtalelse, hvor hun beklager brugen af den famøse glose, der betragtes som ekstrem krænkende og racistisk.

Madonna lægger sig helt ned og beder om forladelse: »Jeg er ked af det, hvis jeg fornærmede nogen med min brug af N-ordet«, skriver sangerinden og forklarer: »Det var ikke ment racistisk. Jeg er ikke racist. Det handler om hensigten her. Ordet blev brugt som kælenavn til min søn, som jo er hvid. Jeg ved godt, ordet er provokerende og jeg undskylder, at det gav folk et forkert indtryk. Vær søde at tilgive mig«, lyder det.

I forbindelse med årsskiftet vakte Madonna også forargelse, fordi hun lagde billeder af Rocco og hans venner på nettet. Drengene havde spiritusflasker i hænderne og det udløste en styrtsø af kritiske kommentarer.

I dette tilfælde var der dog ingen undskyldning at hente hos Roccos mor. Hun bad sine forargede landsmænd om at falde ned og anskaffe lidt humoristisk sans.

Roccos far er popstjernens eksmand, den engelske filminstruktør Guy Ritchie.

Dagens Gossip