Mads Glæsner får tre måneders karantæne

Levmetamfetamine er et stof, som kan virke stimulerende på centralnervesystemet. Stoffet findes eksempelvis i den amerikanske - men ikke den danske - udgave af Vicks-inhalatorer, som bruges mod forstoppelse i næsen.

Mads Glæsner, der også vandt en guldmedalje ved samme mesterskab, har forklaret Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen, at der ved VM skete en forbytning af netop en amerikansk og en dansk Vicks-inhalator. De to produkter ligner fysisk hinanden. Den 24-årige svømmer, der altså erklærer sin uskyld i sagen, havde i går ikke lyst til at uddybe, hvordan han kunne tage fejl af sin egen og en amerikansk inhalator. 

- Jeg kan ikke udtale mig om sagen. Du må snakke med min advokat eller Dansk Svømmeunion. Jeg er på vej til at boarde et fly, så jeg kan ikke tale med dig. Du må have en god dag, siger Mads Glæsner, der derefter tog flyet til sit hjem i USA.

Men heller ikke Dansk Svømmeunion er interesseret i at forklare, hvordan Mads Glæsner endte med at spraye sig med den amerikanske udgave af en Vicks-inhalator.

- Mads har givet mig en forklaring på den ombytning. Det er en forklaring, som jeg ikke vil ud i. Det er en plausibel forklaring. Mere kan jeg ikke sige om det, siger Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion.

Hvordan ved du, at det er en plausibel forklaring?

- Det vil jeg ikke fortælle om. Det er en personlig forklaring fra Mads.

Det er anden gang på blot en uge, at dopingfælden klapper i dansk svømning. Lørdag den 8. juni stod det klart, at svømmeren Frans Johannessen, var blevet testet positiv for stoffet Terbutalin, som bruges til at behandle astma og findes i inhalatorer.

De to positive tests har dog intet med hinanden at gøre, oplyser Dansk Svømmeunion. De erkender dog, at det skaber et dårligt billede. Derfor var der da også en vis opgivende tone at spore hos Pia Holmen, da BT spørger til Glæsner-sagen.

- Han (Mads Glæsner, red.) har begået en dum fejl. Det er altid for dumt at tage noget, man ikke må, siger direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.

- Vi er selvfølgelig dybt trætte af det. Kede af det. Det er en dum sag, og som idrætsorganisation er det ikke noget vi ligefrem er vandt til. Det er smadderærgerligt, og vi er rigtig kede af det.

Mads Glæsner blev idømt karantænen fredag ved Finas dopingpanel i Lausanne i Schweiz. Den danske svømmer fortalte søndag i en pressemeddelelse, at han blev overrasket, da Dansk Svømmeunion i første omgang orienterede ham om dopingprøven tilbage i februar.

- Det var et kæmpe chok, da jeg blev informeret om den positive test, og det har siden da fyldt utroligt meget i mit liv. Jeg har altid taget stærkt afstand fra alle former for doping og kunne på ingen måde finde på at indtage nogen former for ulovlige stoffer med vilje og med hensigt på at forbedre mine præstationer, siger han.

Mads Glæsners karantæne begyndte 19. marts og løber altså ud om få dage - den 19. juni.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip