Mads Langer skrev sang til kræftsyge Clara Maria: Jeg blev spundet ind i en falsk historie

Skrevet af Laura Nygaard

09/07/2015

Dagens topnyheder

En ung kræftsyg kvinde har rørt tusindvis af danskere på Instagram, hvor hun løbende oploadede billeder fra sit behandlingsforløb flankeret af inspirerende tekster.

Under pseudonymet @kemoland skrev 21-årige Clara Maria flere smukke og livsmodige opdateringer, indtil hun natten til tirsdag fortalte:

‘Er blevet så dårlig, at i nat bliver sidse gang, jeg lukker øjnene.’

Tre timer senere døde hun, skrev lægen ‘Jakob’ efterfølgende på hendes profil.

Læs også: Dreng så kræftsyg pige til hockeykamp - alle jublede, da de så, hvad han gjorde for hende

Men nu viser det sig, at historien efter alt at dømme var fup.

Aalborg Universitetshospital kan hverken genkende en patient, der passer til historien eller lægen Jakob, skriver Ekstra Bladet, og flere brugere har påpeget, at @kemolands billeder er snuppet rundt omkring på nettet.

Det har fået den danske sanger Mads Langer til at skrive en lang opdatering til sine fans, hvor han kalder sagen ulykkelig:

- Jeg må med tristhed erkende, at jeg som mange andre er blevet spundet ind i en historie, som ikke er sand, skriver sangeren på sin Instagram-profil.

- Jeg er blevet rørt til tårer og har involveret mig dybt følelsesmæssigt over længere tid med et fiktivt menneske og en fiktiv familie til en opdigtet terminal kræftsyg pige.

Mads Langer har over længere tid nævnt Clara Maria i flere af sine billeder på Instagram, ligesom han har dedikeret sange til hende.

Læs også: Læge redder kræftsyg pige: Far giver lægen en uforglemmelig gave

I går uploadede han så en sang til den kræftsyge pige med titlen ’Song For Clara’, men nu har han valgt at omdøbe sin følelsesladede hyldest.

- Mine følelser har været ægte og jeg vil gerne omdøbe min sang til "Dancing Away From The End" og dedikere den til alle, der er berørt af kræft på den ene eller anden måde.

Mads Langer slutter af med at opfordre folk til en god tone og fortæller, at han er sikker på, at ingen har villet det ondt.

Læs sangerens opdateing under musikvideoen: