Mads Mikkelsen udpeget til Cannes-jury

Danmark er flot repræsenteret, når Guldpalmen dette år skal uddeles ved filmfestivalen i franske Cannes.

Skuespilleren Mads Mikkelsen er blevet udpeget til at sidde med i den prestigefyldte jury, der skal beslutte hvilke film, der i år skal hædres med priser ved festivalen.

Med ham i juryen sidder blandt andre skuespillerne Kirsten Dunst, Vanessa Paradis og Donald Sutherland. Formanden for juryen er den australske instruktør George Miller.

Udover det danske jurymedlem kan vi i Danmark også glæde os over, at den danske instruktør Nicolas Winding Refn har mulighed for at tage hovedprisen Guldpalmen med sig hjem fra årets filmfestival i Cannes.

Hans seneste film "The Neon Demon" er udtaget til festivalens hovedkonkurrence.

Mads Mikkelsen selv har også tidligere taget en pris med hjem fra festivalen, da han i 2012 vandt prisen for bedste mandlige skuespiller for sin rolle i den danske film "Jagten", der er instrueret af Thomas Vinterberg.

Han har nydt international opmærksomhed siden sin skurkerolle i James Bond-filmen "Casino Royale" fra 2006 og har siden fået flere internationale roller i film- og tv-serier.

Filmfestivalen i Cannes regnes for at være en af de fornemmeste filmfestivaler i verden.

Både filmstjerner, instruktører og producere deltager i festivalen, der bliver massivt dækket af medier fra hele verden.

I år er det filminstruktør Woody Allen, der for tredje gang skal åbne festivalen med premieren på sin nye film "Café Society", som foregår i 1930'ernes Hollywood.

Tidligere har de danske instruktører Lars von Trier og Bille August vundet Guldpalmen på filmfestivalen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip