»Mads og Monopolet« fejrer ti år med gode råd

Programmet har i dag omkring 700.000 lyttere ugentligt, mens 130.000 downloader det som podcast. Det er flere end nogensinde, så der er god grund til at fejre de ti år i æteren.

I anledningen af den store dag inviterer vært Mads Steffensen derfor lytterne til at se monopolet live ved en jubilæumsudgave i DRs Koncertsal 14. september.

»Jeg er enormt stolt over, at programmet stadig er så populært. Det er meget atypisk i den her branche, hvor alting er så flygtigt,« siger Mads Steffensen i en pressemeddelelse.

Læs også: DR skovlede priser ind til TV-prisen

»Jeg tror, at populariteten skyldes, at det er underholdende at lytte til dilemmaer, som man selv kan forholde sig til. Relationer mellem mennesker er altid interessante, og man kan sidde derhjemme og have en diskussion, som er lige så god som den i studiet,« siger værten, der sammen med et skiftende panel af kendte danskere har givet gode råd til tusindvis af lyttere gennem årene.

Programmet, der sendes hver lørdag på P3, har rundt regnet behandlet 3.700 dilemmaer. Og det virker tilsyneladende til, at hverken lyttere eller vært kan få nok.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Opfindelsen af det bæredygtige radioprogram er ifølge DR Mads Steffensens kones fortjeneste. For ti år siden fik han til opgave at udfylde P3s sendeflade lørdag formiddag fra klokken ni til 12. På daværende tidspunkt skulle Steffensen og hans kæreste giftes og havde slået et stort telt op i haven til bryllupsgæsterne, og her opstod et dilemma, som blev til radioprogrammets koncept.

»Min kone og jeg snakkede bordopstilling. Jeg ville have den klassiske hestesko. Der kan man se i alle retninger og holde øje med, om alle hygger sig. Min kone syntes, at vi skulle sidde ved små borde, for det er mere hyggeligt. Hun er jurist og argumenterer virkelig godt. Hun har været på kursus i den slags. Vi diskuterede det længe, og vi endte med at sidde ved små borde,« fortæller Mads Steffensen.

Mads Steffensen plus 15 faste medlemmer af programmets panel vil i jubilæumsudgaven diskutere lytternes dilemmaer. Her vil monopolet blive delt op i tre paneler, hvor hver gruppe får en time til at vende dilemmaer, og ind imellem vil blandt andre Marie Key, DRs Underholdningsorkester, Outlandish og Tim Christensen optræde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip