Mads Skjern hitter fortsat: Matador sætter ny rekord

Mads Skjern, familen Varnæs og alle de øvrige folkekære karakterer i tv-serien Matador har stadig en helt særlig plads i danskernes bevidsthed.

Og nu har serien fra Korsbæk sat endnu en bemærkelsesværdig rekord.

I dag har Matador-folkeboksen med samtlige 24 afsnit på dvd været blandt de 10 mest solgte tv-serie-dvd’er i Danmark i præcis 100 uger på brancheorganisationen IFPI’s officielle hitliste, og det er altså ganske usædvanligt.

Matador fejrer ”jubilæet” på femtepladsen, men så sent som i sidste uge var ’Matador’ nummer et. Det er DR Multimedie og Sandrew Metronome, der har udgivet og stået for distributionen af boksen, og ’Matador’ er uden sammenligning den bedst sælgende danske tv-serie nogen sinde.

Den seneste opgørelse viser, at der i april 2012 var solgt 3.621.000 dvd’er med serien i Danmark.

På hver dvd er der to afsnit. Derudover var der frem til 2005, hvor vhs-båndene havde deres storhedstid, solgt cirka en million vhs-bånd med serien.

- Det var der da ingen af os, der kunne have regnet med, da vi sendte første gang i 1978. Jeg håber, at Erik Balling i sin himmel får et signal og kan skåle med Henning Bahs, der også var årsag til, at hele regiet blev så fantastisk, siger Matador’s hovedforfatter Lise Nørgaard og hentyder dermed til seriens nu afdøde instruktør og scenograf.

Det sjove med ’Matador’ er, at salget af serien er taget til, efterhånden som årene er gået. Det tog 27 år at sælge den første million vhs-videoer, mens det har taget otte år at sælge 3,6 millioner dvd’er.

Dertil skal lægges salget i Norge og Sverige.

Dagens Gossip