Mads Søgaard vil have mere Europa Tour efter succesuge

Da søndagens fjerde runde af Made in Denmark i Gatten var spillet færdig, kunne 22-årige Mads Søgaard lade sig notere for en samlet sjetteplads i turneringen.

Den præstation giver lyst til mere golf på den øverste hylde i Europa.

- At komme ud at snuse til det, som de andre har som hverdag, det giver virkelig blod på tanden.

- Man får fornemmelsen af, at det er noget ud over det sædvanlige, så jeg er superglad for at have været med fremme og oplevet stemningen og publikum, siger Mads Søgaard.

Som resultat af lørdagens gode runde var Mads Søgaard med fremme i den absolutte topstilling inden søndagens runde.

Derfor skulle han gå runden sammen hjemmebanefavoritten Søren Kjeldsen og skotten Paul Lawrie. Det var en stor oplevelse for den noget benovede midtjyde.

- Det var stort. Det er to herrer, som har spillet så meget god golf, og jeg er i hvert fald ikke en mindre Søren Kjeldsen-fan efter i dag. Han er god til så mange ting, som måske er svære at se uden for rebene, siger Mads Søgaard.

I selskab med de to stjerner gik Mads Søgaard søndagens runde i 69 slag, hvilket er to under banens par på 71. Det betyder en samlet score på ti slag under par. Den selvtillid skal bruges til at vokse fremadrettet.

- Jeg har spillet med europas elite, og jeg føler, jeg kan være med, hvilket giver sindssygt meget blod på tanden for at prøve at gøre den her scene til min normale legeplads, siger Mads Søgaard.

Inden Ikast-drengen eventuelt kan blive en fast del af European Tour i fremtiden, venter der dog nye udfordringer i nær fremtid, som måske er en anelse mindre glamourøse.

- Nu bliver udfordringen at komme tilbage på Challenge Touren, for dér er der sgu ikke andre end mine forældre, der følger med. Så nu skal jeg bygge på, og så tror jeg, at jeg kan være med på det her niveau fremadrettet, siger Mads Søgaard.

For den delte sjetteplads får Mads Søgaard 42.150 euro, hvilket svarer til knap 315.000 kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip