Mads Würtz Schmidt vinder U23-VM i enkeltstart

21/09/2015

Coloquick-rytteren Mads Würtz Schmidt (Coloquick) er verdensmester i enkeltstart for U23-ryttere, da han sætter to tyske tempotalenter til vægs i amerikanske Richmond.

Fire år og en enkelt dag efter, at danskeren vandt junior-VM i enkeltstart i København trådte han sig endnu en gang op på det øverste VM-trin - denne gang ved U23-VM.

Den 21-årige dansker tilbagelagde de 30 kilometer ensom kørsel i amerikanske Richmond i guldtiden 37.10,96 minutter, hvilket var 12 sekunder hurtigere end nummer to, Maximilian Schachmann fra Tyskland.

Forhåndsfavoritten Lennard Kamna, ligeledes fra Tyskland, tog bronze.

Den danske Coloquick-rytter startede i en af de tidlige grupper, og det betød, at han kørte i tørvejr hele vejen modsat mange af de sidst startende ryttere.

Mads Würtz Schmidt lagde fantastisk godt ud, og allerede ved første mellemtid var han omkring otte sekunder foran de næsthurtigste på daværende tidspunkt.

Danskeren kørte sit velkendte høje gear, og han havde rigtig god fart i pedalerne. Det gjorde, at han udbyggede sit forspring til mere end et halvt minut halvvejs på ruten - dog stadig med mange ryttere, som endnu ikke var startet.

Würtz Schmidt tordnede videre mod målstregen i Richmond, hvor han hamrede over stregen i tiden 37.10,96 minutter - klart bedst af alle på dette tidspunkt.

Som de næste ryttere begyndte at trille over målstregen, tegnede der sig et billede af, at Mads Würtz Schmidts tid godt kunne gå hen og resultere i en medalje.

En anden tempospecialist, Maximilian Schachmann fra Tyskland, var 12 sekunder efter, og da regnen samtidig kom snigende, blev ruten sværere for de følgende ryttere.

Ingen kom i nærheden af Würtz Schmidt, som kunne hoppe op på podiets øverste trin foran de tyske konkurrenter.

Løbets anden dansker, Søren Kragh Andersen (Trefor-Blue Water), der startede sjettesidst og dermed også kørte i lidt regnvejr, sluttede som nummer 16.