Madskandale: Nyt køkken til 63 millioner kroner kan ikke lave mad

Det nye store fælleskøkken til 63 millioner kroner på Lolland-Falster er endt i en madskandale. Køkkenet kan nemlig ikke lave mad på grund af IT-problemer, skriver DR Sjælland.

Storkøkkenet skulle ellers levere 2.500 portioner mad hver dag. Og modtagerne er sygehuset i Nykøbing Falster, alle plejehjem og hjemmeboende pensionister på Sydhavsøerne.

IT-problemerne har medført, at der nu leveres mad på en rigtig Molbo-facon. Region Sjælland laver nu selv maden i Slagelse. Derefter køres det til Nykøbing Falster.

Bliv ven med Dagens.dk - Altid gratis nyheder og underholdning

Og 12 medarbejdere transporteres i bus fra Sakskøbing til Næstved. Her laves der mad til de ældre på plejehjem og hjemmeboende pensionister i Nykøbing Falster.

Ikke nok med det, så startede madordningen med, at ældre fik leveret forkert mad. De fik i øvrigt mad leveret på de forkerte dage. Der var 14 retter at vælge imellem, men det er nu endt med en dagens ret.

16. december blev køkkenchefen i storkøkkenet fyret. Og det var samme dag, hvor man opdagede, at to IT-systemer ikke kunne snakke sammen.

- Så der var slet ikke styr på leverancerne til de ældre, siger Bent Jørgensen til DR Sjælland.

Han erkender at det er ham og bestyrelsen, der har ansvaret for skandalen.

Dagens Gossip