Mælk og svin skæmmer pænt Sydbank-regnskab.

2015 var et godt år for Sydbank. Banken tabte generelt mindre på sine udlån, og da udgifterne blev holdt i ro, steg resultatet. Landbruget var dog stenen i skoen for banken, der måtte nedskrive mere på sektoren.

Det viser regnskabet for 2015.

- Vi har i 2015 haft udstrakt fokus på at forbedre vores kreditkvalitet, da det, sammen med en fortsat stram styring af omkostningerne, er hjørnestenen i at sikre en høj lønsomhed, skriver Karen Frøsig.

Regnskabet viste indtægter på 4,5 milliarder kroner, kun marginalt højere end i 2014.

Til gengæld faldt nedskrivningerne, der dækker over penge, en bank skal sætte til side for at dække tab på udlån, til 316 millioner kroner.

I 2014 var det tal 707 millioner kroner og i 2013 markante 1,9 milliarder kroner. Dermed kunne Sydbank notere sig et resultat på 1,1 milliarder kroner i 2015.

Mens nedskrivningerne som et hele er faldet, er Sydbank fortsat presset af landbruget, der giver hovedpiner i millionklassen.

- I hele 2015 har landbruget som branche fortsat været i en udfordret finansiel situation. Denne situation tager udgangspunkt i en generel stor gældsbyrde i erhvervet samt lave afregningspriser på landbrugsvarer – primært mælk og svin, skriver Sydbank.

Sydbank måtte i 2015 nedskrive 116 millioner kroner på landbrugskunder mod 76 millioner kroner sidste år.

Landbruget er da også noget, der spøger for Sydbanks 2016, hvor banken ellers venter yderligere fremgang.

- Der forventes lavere nedskrivninger i 2016. Usikkerheden om prisudviklingen i landbruget kan dog påvirke nedskrivningsniveauet, skriver Sydbank.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip