Mælkebiler fragter vand til tørstige nordvestjyder

»Forbruget er lidt større end det, vi kan pumpe op fra vores boringer. Derfor har vi lånt to tankbiler af Thise Mejeri, der henter vand fra vandværket i Skive og transporterer det til vandværkerne i Thise og Vihøj,« siger direktør hos Skive Vand A/S, Mogens Nielsen.

Tankbilerne kørte fredag formiddag vand fra Skive til vandværkerne i Thise og Vihøj, og dermed ventes problemet at være løst for en stund.

»Der er ikke nogen, der har manglet vand, men vi har kunnet se, at forbruget af uvisse årsager har været større end det, vi har kunnet pumpe op. Så hvis forbruget fortsætter på den måde, ville vi løbe ind i problemer. Men med indsættelsen af tankbiler er problemet løst i hvert fald indtil begyndelsen af næste uge,« siger Mogens Nielsen.

Forbrugerne opfordres nu til at holde igen med vandforbruget.

»Vi har sendt SMSer ud til vores forbrugere i området og beder dem om at spare på vandet. Vi henstiller til, at man undlader at vande haverne,« siger Mogens Nielsen.

Vandværkerne på Skive-egnen har dog ikke indført et decideret vandingsforbud, sådan som man eksempelvis har gjort hos Jels Vandværk.

Hos vandsektorens brancheorganisation DANVA oplyser kommunikationschef Karsten Bjørno, at flere forsyningsselskaber, især i hovedstadsområdet, opfordrer til, at man bruger vandet med omtanke.

»Man opfordrer til at holde lidt igen og ikke bruge for meget vand, for eksempel til vandbassiner i haverne. Og hvis man absolut skal vande haven, henstiller man til, at det er mest fornuftigt at gøre det om aftenen, hvor fordampningen ikke er så stor,« siger Karsten Bjørno.

Fra flere af de jyske forsyningsselskaber lyder meldingen ifølge Karsten Bjørno, at forbrugerne sparer på vandet.

»Meldingen fra blandt andet Sønderjylland og Herning er, at forbrugerne faktisk holder igen med vandforbruget - måske i erkendelse af, at hvis græsplænen er gul, så slipper man da for at skulle slå græsset så tit,« lyder det afvæbnende fra Karsten Bjørno.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip