To mænd anholdt for voldtægt af dansk kvinde i Indien

To mænd er anholdt i sagen om en gruppevoldtægt af en dansk kvinde i Indien, oplyser politiet i New Delhi.

- To personer er blevet anholdt i forbindelse med voldtægten af en dansk statsborger, hedder det i en erklæring fra politiet, som siger, at de anholdte er hjemløse.

En af de anholdte, en 25-årig mand, var i besiddelse af en iPod, som tilhører den 51-årige kvinde, da han blev anholdt, skriver politiet i erklæringen.

Den anden anholdte var i besiddelse af et brilleetui og et kontantbeløb, da han blev pågrebet, skriver nyhedsbureauet AFP, som imidlertid undlader at nævne, om pengene og etuiet menes at tilhøre den forurettede dansker.

De indiske myndigheder meddelte tidligere, at 15 personer var under afhøring i sagen. Det er dog først nu, at der er tale om egentlige anholdelser.

Gruppevoldtægten skete, da den 51-årige kvinde - efter at være faret vild - spurgte en gruppe mænd om vej i nærheden af New Delhis hovedbanegård.

Her blev den danske kvinde angiveligt ført til et øde sted i byen, hvor voldtægten fandt sted.

Sagen har vakt opsigt i mange aviser verden over - blandt andet The Wall Street Journal - fordi der de seneste år har været en række voldsomme voldtægter i Indien.

Der kom for alvor fokus på problemet, da en brutal gruppevoldtægt af en 23-årig kvinde i en bus i New Delhi i december 2012 førte til, at offeret senere døde af sine kvæstelser.

Siden august sidste år er blandt andet en schweizisk turist, en amerikansk turist og en amerikansk velgørenhedsarbejder blevet udsat for voldtægt i Indien.

Tidligere onsdag skrev nyhedsbureauet dpa, at en blot 18-årig tysk pige for nogle dage siden blev overfaldet og voldtaget, mens hun sov i en kupe under en togrejse.

I den sag skal en migrantarbejder ifølge nyhedsbureauet være blevet anholdt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip