To mænd bedrager 350 personer med Mobile Pay

To mænd på 19 og 20 år er ved Retten i Esbjerg blevet dømt i en meget omfattende sag om databedrageri, hvor et større antal personer tidligere er blevet dømt.

Den 20-årige var drivkraften i svindelen, der stod på fra efteråret 2013 til foråret 2014 og gik ud over 350 personer i Esbjerg-området.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse, hvor sagen kaldes "den mest omfattende, vi hidtil har set af denne type".

Svindlen foregik, ved at den 20-årige oprettede hjemmesider på internettet, hvor han angiveligt solgte forskellige varer. En lang række personer forsøgte at købe varerne - som altså ikke eksisterede - og afleverede i den forbindelse oplysninger om deres kreditkort.

De oplysninger misbrugte han så til selv at købe forskellige ting på internettet og til at oprette Mobile Pay, der bruges til at overføre penge via mobiltelefoner. Da det var på plads, lykkedes det ham at overføre og hæve store beløb på ofrenes bankkonti.

Sagen begyndte at rulle, da et af ofrene blev opmærksom på, at der var hævet penge fra en konto og gik til politiet.

Det stod hurtigt klart for Syd- og Sønderjyllands Politi, at der var tale om en omfattende sag, og at mange af de misbrugte konti endnu ikke var spærret.

Den videre efterforskning viste, at godt 350 personer var blevet ofre for svindelen, og 20 efterforskere blev sat på sagen.

Det førte til anholdelsen af de to mænd, der også havde fået et større antal personer til at hjælpe til med at foretage hævninger i pengeautomater.

Sagen mod de to mænd, der blev dømt for groft bedrageri, omfattede omkring 30 forhold, fremgår det af pressemeddelelsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 20-årige blev idømt to års fængsel og skal desuden betale en større erstatning til Danske Bank efter bedragerierne med Mobile Pay. Han valgte at tænke over, om han vil anke dommen til landsretten.

Retten fandt, at den 19-åriges lovovertrædelser var af mindre omfang. Han blev idømt et års fængsel, hvoraf seks måneder blev gjort betinget. Han valgte at modtage dommen.

/ritzau/

Dagens Gossip