Mænd bruger også hygiejnebind: Hver 10. danske mand tisser i bukserne

Problemer med at holde på vandet er en særdeles udbredt lidelse blandt danske mænd. Det er et tabubelagt emne, som de færreste gør noget ved.

Nu viser en undersøgelse viser, at mændene benytter sig af toiletpapir og hygiejnebind til kvinder for at undgå at tisse igennem.

Torben Guld var en af de mange mænd, der aldrig havde skænket inkontinens en tanke. I hvert fald indtil en arbejdsulykke vendte op og ned på hele hans liv.

- Jeg faldt ned og slog ryggen. Jeg blev rask igen efter ulykken, men jeg kunne ikke længere holde på vandet og så begyndte jeg at tisse i bukserne. Det var ikke særligt rart ikke at kunne styre det selv, siger han.

Torben Gulds lidelse er langt fra enestående, faktisk døjer hver 10. danske mand med inkontinens, og problemet bliver kun værre med alderen, hvis man ikke griber ind i tide.

- Jamen, det gælder virkelig om at få snakket om det. Se nu at komme til at lægen og få den hjælp, der skal til. Selv om det er svært for mange mænd. Men det giver altså bare en meget højere livskvalitet, at være åben omkring det, siger Søren McNair, der er læge med stor erfaring indenfor mænds inkontinens.

En ny undersøgelse viser, at over halvdelen af alle mænd, der døjer med ufrivillig vandladning, hverken går til læge eller søger information om hjælp.

Og 73 procent bruger slet ikke nogen af de mange forskellige hjælpemidler. Mens andre endda tyr til at bruge toiletpapir og menstruationsbind for ikke at tisse igennem.

- Man bliver faktisk lidt overrasket over, at så mange døjer med en eller anden form for inkontinens. Det er lidt et skjult problem, men der har været stor udvikling indenfor området, så der er hjælp at hente, siger Trine Buch fra SCA Packaging, der fremstiller hjælpemidler for inkontinente.

- Det er vigtigt for brugeren, at produkterne er usynlige og ikke generer nogen, og blandt andet derfor har vi sat særligt fokus på de fysiske forskelle på mænd og kvinder, så man især som mand ikke føler sig anderledes og generet, siger Trine Buch.

For Torben Guld har det haft stor betydning, at han taler åbent og ærligt om sin sygdom.

- Fordi jeg har fået så meget hjælp, lever jeg et normalt liv. Og spiller blandt andet badminton. Jeg vil være den, der styrer inkontinensen, den skal ikke styre mig. Og det gør man altså bedst ved at søge hjælp, og ved at tale om det, siger han.

Artiklen er leveret af nyhedsbureauet.tv.

Dagens Gossip