Mænd der mastuberer virkelig meget har et bedre helbred

Alle ved efterhånden, at alkohol, tobak og fed mad er den sikre vej til et dårligt helbred. Mange af de gode ting i livet er forbudte - eller på vej til at blive det - fordi de slår os ihjel som fluer.

Derfor vil et nyt studie, som er publiceret i European Urology, formentlig vække glæde blandt mænd. For endelig bliver noget fornøjeligt også kædet sammen med sundhed.

Ifølge britiske Metro er regelmæssig udløsning hos mænd med til at reducere risikoen for prostatakræft, som er den næsthyppigste kræftform blandt mænd i Danmark, kun overgået af overfladisk hudkræft.

Forskerne bag undersøgelsen har fulgt 30.000 mænd i næsten 20 år for at nå frem til, at onani er ekstremt godt for helbredet.

Ifølge forskerne har mænd i 20'erne, som har sædafgang mindst 21 gange om måneden, en 19 procent mindre chance for at udvikle prostatakræft end de mænd, som kun 'kommer' syv gange eller mindre hver måned.

Det samme gælder mænd i 40'erne, som har en 22 procent mindre risiko for at blive diagnosticeret med prostatakræft, hvis de mastuberer jævnligt.

I øvrigt behøver ejakulationen ikke ske ved egen hånd for at have den positive effekt på helbredet. Sex med en kvinde eller anden mand er lige så godt.

Og der er flere gode grunde til mere onani: Ifølge Metro har mænd, som kun får udløsning mellem nul og tre gange om måneden, større chance for at udvikle en række andre sundhedsproblemer og dø tidligt.

Rigtig god fornøjelse!

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip